- Vi gleder oss og er veldige spente på denne konkurransen. Det blir en spennende utfordring, og her skal vi konkurrere med mange andre gode rørleggere, så vi tar på ingen måte seieren på forskudd. Men vi må jo si at en tur til Dubai som er hovedpremien for seier, frister sier Terje Bjørkum og Lasse Timenes.

Terje Bjørkum har jobbet i Bærum Rørleggerbedrift i totalt 26 år og er en meget erfaren bransjemann. Lasse Timenes har også lang fartstid. Han har jobbet i bedriften i 10 år.

Mange øvelser
Det skal konkurreres i flere grener, alt fra rørkoblinger, quiz til dekkskift. Alle starter med en felles quiz-runde med teoretiske spørsmål. På en vegg er det preinstallerte DuoFix elementer hvor det skal kobles til rør for tappevann. På en tilsvarende vegg er det preinstallerte DuoFix elementer, hvor det skal kobles til avløpsrør. Videre skal deltagerne foreta dekkskifte på Landroveren Geberit har brukt på sin Tour, og til slutt skal de bygge en Mepla mann.

Alt foregår på tid, men utførelse er også et viktig element man ikke må glemme. Deltagerne får en max tid på 7 minutter per øvelse. De vil ikke vite hvordan de ligger an underveis.

- Vi forventer stort press og en del kniving. Det kommer mange fra egen bedrift som heiagjeng, og bare det forplikter. Går det dårlig så kommer vi til å få høre det i lang tid fremover. Da dukker vi ikke opp på jobben med det første kan du si, sier Bjørkum og Timenes i kor.

- Det blir interessant å se hvordan de andre lagene jobber underveis. Vi vet ikke så mye om produktene, bortsett fra Mapress, så vi er spente på både tykkelser og andre praktiske ting. Men vi skal opp til Geberit på konkurranse dagen, og der vil vi få en skikkelig produktgjennomgang sammen med de andre lagene. Vi er ydmyke for oppgaven, men håper jo selvfølgelig at vi skal være med å knive i teten, sier de to positive karene Timenes og Bjørkum avslutningsvis.