Den nye NRA-sjefen ser blant annet for seg en fremtid med mer komplekse utfordringer enn i dag, men både Burdal og NRA er forberedt på at endringene vil komme.

- Tjenestene vi leverer i markedet kommer til å bli mer komplekse både knyttet til struktur, organisering og fagkompetanse. Fagene kommer til å bestå, men selve tjenesteleveransen vil inneholde og inneholder mer enn bare rørfaget, sier Arne Håkon Burdal til www.vvs-forum.no.

Store og robuste bedrifter
NRA-sjefen fremholder at man må tenke nytt og i sterkere grad enn før kombinere ulike fagområder og profesjoner.
- Bedriftene må være store og robuste nok til at de internt kan gjennomføre ulike spesialiseringer for å evne og levere effektive og lønnsomme tjenester til markedet. Vi vet også at den største utfordringen fremover vil være å fortsatt bli anerkjent som en attraktiv arbeidsgiver for å ivareta fremtidens behov knyttet til ressurser og kompetanse.

- Har du noen programerklæring utover dette?
- Nei, for så vidt ikke. NRA er en allianse og det er et helt bevisst valg av organisasjonsform fra mine eiere. Målsettingen med alliansen er at den skal bidra til at eierne utvikler og styrker seg som dominerende regionale aktører samtidig som vi i fellesskap utvikler oss til å bli en utfordrer på nasjonalt nivå. Dette er mandatet til alliansen og således det vi styrer etter.

Mange elementer
Utover dette er NRAs hovedfokus at eierbedriftene fortsatt har en positiv utvikling knyttet til kompetanse, organisering, omsetning og lønnsomhet. NRA har eksistert i snart 10 år og fungerer bra.

- Selv om vi kanskje er best kjent for vårt innkjøpssamarbeid, så er det svært mange andre elementer som har vært med på å prege de siste 10 årene. Alle eierbedriftene har hatt en positiv utvikling og er i dag blant bransjens største og mest solide bedrifter. Således har alliansen spilt en viktig rolle, mener Burdal.

Skal utvikle videre
Arne Håkon Burdal understreker at den aller viktigste jobben har bedriftene gjort selv. Han er imponert over både kompetansen og verdigrunnlaget som ligger i bunnen hos hver enkelt bedrift.

- Det dreier seg om solid ledelse, dyktige håndverkere og ingeniører. Det er disse som har skaffet eierbedriftene den posisjon de har i dag. Oppgaven fremover blir å ivareta og utvikle dette grunnlaget videre, påpeker NRA-sjefen.

Den nye topplederen i NRA har en solid og bred bakgrunn. Han er utdannet Sivilmarkedsfører fra BI og har befalsutdanning. Burdal har yrkeserfaring fra Forsvaret, telekom, shipping og varehandel. Han har hatt i de ulike bransjene hatt ledende stillinger både i Norge og internasjonalt. Forretningsutvikling og ledelse, ikke minst endringsledelse, er nøkkelord for de oppgavene som har vært knyttet til de ulike stillingene.