Thorbjørn Theie,  administrerende direktør hos rørleggerkjeden Bademiljø AS, har naturligvis registrert det inngåtte samarbeidet mellom Byggmakker og VB. Men sier han ikke bryr seg ikke så mye om det. 

Mottakelsen på samarbeidet har vært delt. Rørkjøp-sjef Frank Olsen, sier i et intervju med Rørfag at han frykter dette vil utvanne kvaliteten på VVS-produktene og gjøre rørleggerne til rene montører.

Tor Backe hos RørNorge, mener derimot at det kan føre til noe positivt for bransjen, samtidig som han mener de må imidlertid være innovative, finne nye markedsmuligheter og se nærmere på sine kalkulasjonsrutiner. - Kanskje bør vi ta oss bedre betalt for tjenesteytelsen – vår høye fagkompetanse – og i mindre grad basere oss på dekningsbidrag fra den synlige del av vareomsetningen, sier han blant annet i intervju med VVSForum.

Les:

Ordknapp
Theie er derimot svært ordknapp når vi spør om hans og kjedens holdning til utviklingen.

- Vi bryr oss ikke om hva andre gjør, men av hva vi kan gjøre selv. Vi skal være best på å bygge og renovere bad, så må vi hele tiden se på hvordan vi kan ta det ut, hvilken strategi vi skal velge. Det får vi ta internt innen jeg tar det i pressen, sier han.

- Dere har ingen planer om et tilsvarende frieri som VB?
- Om vi hadde hatt det, ville jeg ikke sagt det til en journalist, sier han med et smil.

Tiltrådte i mars
Thorbjørn Theie tiltrådte stillingen 1. mars. Han startet sin karriere innen idretten og i Forsvaret, og har opparbeidet seg en lang merittliste og erfaring fra næringslivet, ikke minst fra Norgesgruppen, der han satt sentralt i konsernledergruppen, med blant annet ansvaret for Kjøpmannshuset. Videre var han toppsjef for ICA Norge fra 2012 og frem til salget av ICA Norge til Coop var gjennomført.

– Jeg ser frem til denne oppgaven og er både ydmyk og takknemlig for å få muligheten til å lede Bademiljø inn i en meget spennende tid for bransjen. Jeg gleder meg til å møte ansatte, forhandlerne og samarbeidspartnere, og sammen legge gode, offensive planer fremover for Bademiljø, sa Theie ved tiltredelsen.