- Toppen fra 2007/2008 begynner å forsvinne. Vi kommer sent inn i prosjekttiden, og det gjør at vi får mer kjenning av prosjekter som ikke kom i gang i 2009. Men vi vil nok holde oss på det nivået vi er i dag.

Han innrømmer at Gustavsberg har dradd nytte av regjeringens tiltakspakke for byggebransjen. - Noen prosjekter som fikk ekstrapenger fra regjeringen kom nok oss til gode også. Selv om det meste av krisepengene gikk til veier og lignende, sier han.

Men han innrømmer at selv om Gustavsberg har merket nedgangen i byggebransjen og at det er mindre aktivitet på mange kanter, sier han: - Vi har det ikke så ille.

Svenske Gustavsberg inngår i det tyske konsernet Villeroy og Boch, og her i Norge er omsetningen innenfor sanitet og baderom på rundt 180 millioner norske kroner.

I Gustavsberg, på Värmdö i Stockholms skjærgård, produseres sanitærporselen.

I Vårgårda et stykke nordøst for Gøteborg produseres blandebatterier og teknisk armatur. I Växjö i Småland produseres badekar og boblebadekar i akryl og det som inngår i wellness-utstyr.

For øvrig har konsernet seks fabrikker i Europa som produserer baderomsutstyr, pluss én i Thailand og to i Mexico.

I Norge er det 18 personer som jobber med sanitærprodukter. Det meste som selges i Norge leveres direkte til kunder, fra Sverige og Tyskland. I Norge er det kun et lite lager.


- Ja, det er riktig, vi produserer noen varer under andre merkevarenavn, men det er viktig å opprettholde vårt varemerke, påpeker Fredricson.

Gustavsbergs historie går helt tilbake til 1640-tallet. Porselensproduksjonen startet allerede i 1825 og på 1940-tallet ble den første fabrikken for baderomsporselen og badekar grunnlagt i Stockholms skjærgårds.

Gustavsberg er i dag en av Sveriges ledende bedrifter innen baderoms- og VVS-produkter. Deres sanitærporselen fremstilles i «Genuine vitreous China», tettsintret porselen, og dette ansees å være det mest hygieniske og holdbare baderomsporselen.

Gjennom sammenslåingen med Villeroy & Boch-konsernet i Tyskland tilhører Gustavsberg i dag en av Europas største produsenter av baderomsprodukter.