Selvbyggerne vil stå i kø, både i byggevarehusene og i mailboksene til fagrådet for våtrom

Bruk fagpersonell
- Vi tror nok at gleden over å vite at ”alt er lov” vil gjøre sitt til at folk ser en god anledning til å realisere sin drømmer om lekre bad. Dermed blir totalmarkedet, særlig for rehabilitering av bad, større. Det er gode nyheter for vvs-bransjen og håndverkere, også for alle med dokumentert kompetanse, sier daglig leder Lars Gulbrandsen i FFV.
- Mange boligeiere har fått med seg at Byggebransjens våtromsnorm(BVN) er en kjent oppskrift på bygging av trygge bad, og at dette er noe man ikke får kjøpt i et byggevarehus. Dette åpner for økt etterspørsel etter bad bygget av Godkjente våtromsbedrifter med avtale om bruk av BVN. Som igjen betyr etterspørsel etter mer kompetanse.

Kompetansebygging!
Spørsmål fra publikum om hvordan de skal smøre membran også videre besvares av prinsipp ikke av FFV. Deres råd er alltid å søke bistand hos kompetent fagpersonell som håndverkere med våtromssertifikat.
- Vi ikke redde for å drukne i lange dialoger med alle de som nå kan tenkes å kjøpe alt de trenger til badet sitt på byggvarehusene. Men at vi får flere henvendelser om slike saker i 2012 enn i 2011, ja det er nok sannsynlig. Men vi er mer sikre på at det blir flere som ønsker å ta FFVs sertifiseringskurs, sier Gulbrandsen.

Hittil har23.000 håndverkere oppnådd FFVs kompetansebevis Våtromsertifikatet, mens 900 er toppsertifiserte som Godkjent våtromsbedrift.

BVN-bad.
- Den økende etterspørselen etter BVN-bad viser tydelig at kundene setter pris på dokumentert kompetanse når boligens dyreste rom skal bygges. Vi tror søknadsfriheten vil føre til økt etterspørsel etter BVN, ikke minst når de nye marerittbadene begynner å melde seg i mediene. Eller når boligen skal selges, og det skal oppgis i salgsprospektet at badet er ”selvbygget med hjelp fra en flink venn, fordi det var lovlig”, sier daglig leder i FFV, Lars Gulbrandsen.

Temaet Søknadsfrihet og konsekvensene blir behandlet på FFV`s fagkonferanse, ”Våtromsdagene 2012” den 26-27 april.