- Kursopplegget er et resultat av et større prosjekt, støttet av Enova og Lavenergiprogrammet. Innføringskurset omfatter en oversikt over og er en innføring for alle aktuelle fornybare energiressurser for vannbårne anlegg.

Kurset er åpent for alle og interessen har vært god. Kurset er obligatorisk for dem som vil ta del i senere spesialistkurs som kun fagfolk har tilgang til. Fullført kursrekke og bestått eksamen gir kursbevis som Registrert Energiinstallatør og oppføring i et sentralt register på aktuelle hjemmesider.

Ellers synes Blaker at utviklingen med tanke på vannbåren varme og fornybare energiressurser går for sakte. – Vi er på rett vei, men vi må begynne å handle sier han. Han innrømmer imidlertid at han er litt utålmodig og han er skuffet over at det har skjedd lite på denne fronten så langt.

- Politikerne og de aller fleste ”forståsegpåere” har i over 10 år holdt utallige festtaler om dette temaet, men vi kan vise til sørgelig lite konkret, sier Blaker.

Men han synes pilotkurset er en positiv nyvinning som gjør han optimistisk med tanke på fremtiden, og at man kan få til gode resultater fremover.

Det er bransjeforeningene, Norsk Varmeteknisk Forening, NRL, VVS-foreningen, Nobio, Norsk Fjernvarme, Novap, og Norsk Solenergiforeningen som sammen står bak kurset.