Prognosesenteret er et frittstående markedsanalyseforetak som har spesialisert sine tjenester til å omhandle markedsproblematikk knyttet til de europeiske bygge-, anleggs- og eiendomsmarkedene. Formålet er å gi aktører på det nordiske byggemarkedet innsikt og forståelse som hjelper til med å optimere lønnsomhet og ta kloke beslutninger

Ambisjonen er at årets fagseminar skal bli deres beste, og vil som alltid vil vi by på en rekke relevante foredrag fra både eksterne og interne foredragsholdere, skriver de i en pressemelding. 

Usikker framtid
- Sjelden har vi i moderne tid opplevd en så usikker fremtid som den vi ser akkurat nå. På årets fagseminar dykker vi ned i dette virvaret av stadig nye kriser og ser på om det bare er elendighet i vente eller om det kanskje ikke står like dårlig til som vi tror.
 
På seminaret får de besøk av tidligere forsvarssjef, nå forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt, Sverre Diesen, som skal fortelle om Europas nye sikkerhetspolitiske situasjon. Erling Røed Larsen, forskningssjef ved Housing Lab, skal snakke om deglobalisering av verdensøkonomien, og Guro Hauge, BNLs nye direktør for bærekraft og samfunnspolitikk, skal hjelpe tilhørerne å forstå klima- og energimål i et BAE-perspektiv.
 
I tillegg vil som alltid flere analytikere presentere ferske prognoser og analyser. Fagseminaret vil foregå i Marmorsalen på Sentralen i Oslo, i kort avstand til både Oslo S og Nationaltheatret stasjon.

- Viktig å se på realitetene i markedet
Prognosesenterets senioranalytiker Bjørn-Erik Øye mener det i dagens situasjon er meget viktig å se på realiteten i markedet.
– Køen av kriser som nå rammer oss samtidig har allerede ledet til at det norske folks fremtidsoptimisme har falt til et bunnivå, sier han til bygg.no. 
Dette til tross for at norsk økonomi fremdeles koker, med en rekordlav arbeidsledighet og fortsatt fulle ordrebøker i industrien. I tillegg vet vi at Norges finansielle handlingsrom er i en helt egen liga både hva angår ordinære statsfinanser og ikke minst Statens pensjonsfond utland (ojefondet). Det er nå viktigere enn noensinne å skille på realiteter og frykt, sier Øye.