Bærekraftansvarlig i FM Mattsson, Björn Erkersson.
Bærekraftansvarlig i FM Mattsson, Björn Erkersson.

Bærekraftansvarlig i FM Mattsson, Björn Erkersson, som har ansvar for at alle ledd i verdikjeden til FM Mattsson, påpeker i en pressemelding at for de handler ansvaret først og fremst om å etterlate et så lite avtrykk som mulig. For oss innebærer det å hele tiden forbedre måten vi jobber på og hvordan vi lager produkter.

- Derfor gir vi oss aldri på å utvikle armaturer som er mest mulig energi- og vannbesparende, samtidig som de skal ha lang levetid, god kvalitet og være enkle for rørleggeren å installere, understreker Erkerson.

Arnt Erik Lindseth, salgssjef i FM Mattsson Norge.
Arnt Erik Lindseth, salgssjef i FM Mattsson Norge.

Armaturserie som oppfyller miljøkrav

Den nyeste armaturserien 9000XE – som er en armaturserie for kjøkken og bad, har to helt klare egenskaper som blir viktigere og viktigere for sluttbrukeren, nemlig vannforbruk og energisparing.

- Tar du det enkle valget og velger den nye armaturserien, kan du være helt trygg på at produktet som installeres reduserer vannforbruket, energiforbruk og kostnadene til sluttkunden. Vi har lagt vekt på å møte alle miljøkrav man som rørlegger, entreprenør eller utbygger må forholde seg til fremover. Derfor har alle kraner dokumenterte EPD-er, og du kan være trygg på at produktene oppfyller alle miljø- og sertifiseringskrav i bransjen, forklarer Arnt Erik Lindseth, salgssjef i FM Mattsson.

Trykkbalansert termostatinnsats

Lindseth forteller videre at Innsatsene i 9000XE-termostatene er utviklet for mer jevn temperatur og behagelig vannstråle.

- Og vi garanterer jevn temperatur i dusjen eller vasken med våre nye trykk- og termostatinnsatser. I tillegg er kjøkken- og servantkraner myktstengende, for å hindre trykkslag i rørnettet.

Kortreiste materialer og produksjon i Sverige

Helt siden 1876 har FM Mattsson produsert kraner og blandebatterier på fabrikken i Mora i Sverige.

- Med all produksjon på ett sted, er det enkelt for oss å kontrollere alle steg i produksjonsprosessen. Vi gjør alt fra designutvikling, støping, rørbearbeiding, polering, krombelegg, montering og pakking på ett og samme sted, forteller bærekraftansvarlig i FM Mattsson.

- Rundt 80 % av messingen vi bruker er resirkulert, og de fleste råvarene kommer fra Sverige, sier han.

- Det viktigste for oss er å gjøre det så enkelt som mulig for rørleggeren å hjelpe sine kunder med å spare energi. Det handler ikke bare om å produsere kraner og armaturer, men om å etterlate en bedre verden for kommende generasjoner, avslutter Erkerson.