Opprinnelig var Dag Halvorsen tilhenger av å velge TELFO (Tekniske Entreprenørers Landsforening – nå Norsk Teknologi) den gang diskusjonen om bransjepolitisk tilknytning pågikk for fullt på 90-tallet. Den gang var det en lang og hissig diskusjon i NRL om hvilken bransjeorganisasjon de skulle velge å tilknytte seg. Valget sto mellom TELFO og BNL. Dag Halvorsen var den gang styrerepresentant i NRL og gikk inn for TELFO. - Basert på tankene og forutsetningene den gangen, mente jeg det var riktig. Men det er lov å forandre mening, sier Halvorsen i dag og forklarer det litt nærmere.

– Det ble etter hvert en interessekonflikt mellom rør og elektro i TELFO som grunnet i uenigheten om hva som var det beste oppvarmingsalternativet, vannbåren varme eller elektrisk oppvarming. Etter hvert følte vi oss ikke komfortable i TELFO og det var stor enighet i NRL om å flytte over til BNL da det skjedde, sier Halvorsen i en kommentar til vvs-forum.no

Interesser bedre ivaretatt
-Jeg føler at vi i stor grad blir hørt i BNL-systemet. Vi har mange felles interesser – blant annet er energisiden viktig i BNL og den er ikke mindre viktig for oss i NRL, forteller Halvorsen og mener med det interessen for satsing på fornybare energikilder i oppvarmingssammenheng. – Vi skal jobbe sammen. Styret skal ivareta alle medlemsorganisasjonenes næringspolitiske interesser, arbeidsgiverspørsmål og fellesskapet. Det skal representere den totale medlemsmasse og byggebransjens interesser, mens de ulike representantene skal ivareta særinteressene, sier Halvorsen.

Styret redusert
BNL`s styre ble fra juni 2010 redusert fra 20 representanter fra ulike bransjeorganisasjoner, til åtte representanter pluss leder og nestleder. Tidligere hadde alle medlemsorganisasjonene hver sin representant i styret, noe det nå er slutt på.

– Alle organisasjonene ønsker å ha sin mann blant de seks, forteller Halvorsen. At NRL ble valgt ut og tildelt plass i det reduserte styret tar Halvorsen som en bekreftelse på at de blir respektert. Da han ble spurt om å være NRL`s mann i BNL-styret, hadde han vært ute av organisasjonslivet for en periode og ikke deltatt siden NRL gikk inn i BNL. Om det sier han, – Jeg er blitt fortalt at det er dyktige og erfarne personer jeg skal jobbe sammen med, og ser frem til det. Det krever tross alt tid og innsats, så det er viktig at det blir konstruktivt. – Jeg kjenner jo organisasjonsarbeid godt fra før.

Til daglig er Dag Halvorsen å finne i Sig. Halvorsen AS i Sandnes. Konsernet Sig. Halvorsen AS er et familieeid rørleggerselskap med hovedkontor i Sandnes. I 2010 omsatte selskapet for ca. 400 millioner kroner og har 310 ansatte. Dag Halvorsen (60) er arbeidende styreformann. 

Det nye BNL styret valgt på generalforsamlingen 10. juni består av følgende:
Styrets leder:
Jan Halstensen , Saint Gobain Byggevarer AS, Lillestrøm (Byggevareindustrien)
Styrets nestleder, Eskil Ørdal, Mesterbygg Innherred AS, Verdal (Byggmesterforbundet)

Styrerepresentanter:
Peter Gjørup , NCC Construction AS(Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg )
Leif Arve Ulfsbøl , Eidskog Stangeskovene AS (Treindustrien)
Anders Stenberg , Anders Stenberg AS (Norske Murmestres Landsforening)
Dag Andresen , Veidekke ASA, Oslo (Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg)
Torill Wollebekk , Blikkenslagermestrene Henry Hansen & Sønn, Oslo (Ventilasjons- og Blikkenslagerbedriftenes Landsforbund )
Dag Halvorsen, Sig. Halvorsen AS, Sandnes (Norske Rørleggerbedrifters Landsforening )