- Vi skal ikke bli størst mulig. Linn Bad ønsker å være en god partner for våre kunder, og da skal vi ha tid til å håndtere alle forespørsler, og yte god service. Vi vil være best på det vi driver med, og våre skal velge oss på grunn av det, sier Larsen til VVSforum.

Familiebedriften Linn Bad som ligger i Vik i Sogn, ble startet av far og sønn, Hans og Arild Grønningen,  i 1975 under navnet Vik Interiør ANS. Arild Grønningen senior er i dag 62 år, men er fortsatt svært aktiv i produksjonen og produktutviklingen i bedriften. Designen av produktene overlater han derimot til andre. Ellers bruker gründeren mye tid på sin store lidenskap, nemlig fiske, og deltar hvert år på lofotfisket. Da drar Grønningen alene fra Vik i Sogn til Lofoten i egen sjark.

Neste år feirer bedriften 40 år, og produsenten tar stadig markedsandeler i det norske markedet. I 2013 omsatte man for første gang for over 100 millioner.

Saken fortsetter under bildet:

Baderomsprodusenten fra Vik i Sogn har måttet utvide fabrikken mange ganger for å holde tritt med slaget og utviklingen. I dag rommer produksjons- og lagerhallene over 8000 kvadratmeter.

Utfordringer og gleder
Som markedsleder utsettes Linn Bad stadig for kopiering av deres produkter og modeller. Det koster å være markedsleder, og det er spesielt utenlandske produsenter som er verst.
- Det å være markedsleder skaper en del utfordringer. Vi må hele tiden forholde oss til aktører som kommer inn med nye produkter som ligner faretruende på våre. Det skaper støy, og litt frustrasjon. Jeg vil mye heller ha norske konkurrenter enn utenlandske aktører da det er viktig å beholde produksjonen i Norge. Men nå fokuserer vi kun på oss selv og våre kunder, sier Larsen.
- Linn Bad AS er en bedrift som beviser at det går an å drive lønnsom produksjon i Norge og likevel være konkurransedyktig med utenlandske aktører ved at vi hele tiden har fokus på effektivitet  i produksjonen.

- Våre kunder er viktige produktutviklere for oss. Det er de som høster erfaringer ute, og gir oss innspill og tilbakemeldinger på løsninger og funksjoner som kan videreutvikles. Dette sammen med kvalitet på materialvalg, design og tilgjengelighet gir oss et godt utgangspunkt, poengterer lederen av bedriften.

Stolte av å produsere i Norge
Baderomsprodusenten har i dag rundt 30 ansatte fordelt på 20 i produksjon og logistikk, fem selgere, og fem medarbeidere i administrasjonen.
- Vi er stolte av å produsere i Norge, og Linn Bad er en viktig bedrift for bygda. Vi skaper arbeidsplasser, men har manko på folk fra lokalmiljøet. Derfor har vi flere ansatte fra Polen. Hos oss legger vi stor vekt på at alle funksjoner er like viktig, og alle får lik bonus uansett rolle i bedriften når det går bra, sier markedssjef Linn Grønningen.
- Vi har aldri vurdert å flytte produksjonen til utlandet, da ser man heller på ytterligere rasjonalisering i produksjonen. Vi var også den første produsenten av baderomsmøbler som begynte med roboter i produksjonen, poengterer Grønningen.
- Skal man konkurrere med utenlandske aktører må vi ha en effektiv produksjon, og det er viktig at man gjør de riktige investeringene, skyter direktøren
inn.

Saken fortsetter under bildet:

Linn Bad har robotisert mye av produksjonen. I dag har de en svært effektiv produksjonlinje som bidrar til en lønnsom produksjon

Vunnet mange priser
Linn Bad vinner stadig priser hos de ulike rørleggerkjedene, hvor de er med i varesortimentet. De stikker stadig av med prisen som den beste direkte leverandøren. Det tror damene fra Vik kommer av flere ting.
- Vi synes det er veldig moro at vi får den anerkjennelsen. Det er en totalpakke som vurderes når vi blir valgt til den beste direkte leverandøren. Det går på service, reklamasjoner, kvalitet, og design. Linn Bad har utviklet gode løsninger for å være en god partner, og at vi produserer i Norge gjør oss til en nær leverandør som fort kan snu seg rundt, sier de to engasjerte damene i ledelsen.

Fremtiden er spennende
Linn Bad har nettopp lansert en ny møbelserie med navnet Hanna og som for øvrig er oppkalt etter Linn Grønningens datter. Stort sett alle møbelseriene til produsenten i Vik har et pikenavn. Tidligere brukte de kongelige pikenavn, og Ingrid som ble lansert helt tilbake i 2006 er fortsatt bestselgeren.

Saken fortsetter under bildet:

Linn Bad har store forventninger til den nye serien møbeserien Hanna.

- Vi ser at våre produkter scorer høyt på design. Det er vår møbelserie Ingrid et bevis på. Den ble lansert i 2006, og er fortsatt vår bestselger. Men vår nye serie Hanna, har vi store forventninger til. Den er nettopp lansert i markedet, sier Ragnhild Larsen.

- Vi er helt avhengig av gode leverandører og samarbeidspartnere som vi har i dag, skal vi fortsette å levere kvalitetsprodukter til norske rørleggerne. Det er også en klar trend at rørleggerne nå vil ha ferdigmonterte møbler rett til kunden, og vår produksjon er tilpasset for å møte det behovet, påpeker Larsen.

Linn Bad produserer også standardløsninger for vaskerom som selges gjennom deres VVS forhandlere.