- Hvis Brødrene Dahl vurderer å sette ned prisene må det være et utslag av at de har innsett at de har hatt for høye priser tidligere. Se ser sikkert også at vi kan levere varene billigere, da vi viderefører vår kostnadseffektivitet, i form av gode priser til våre kunder.

Segmentdirektør Per Erik Strand er tilfreds med at man allerede nå ser at Onninens nettkonsept slår an i markedet og fører til økt konkurranse.
- Nå må andre grossister se på sitt kostnadsbilde og det er åpenbart at nettopp konkurranse fra oss har ført til at Brødrene Dahl nå må endre prispolitikk, sier Strand.

Netthandel er fremtiden
- Vil Onninen gjører noe med sine priser?
- Leverandørene kommer med prisjusteringer 1. januar. Det vanlige er at grossistene justerer sine priser i henhold til disse prisøkningene. Det er også slik at noen priser kan gå ned og dette viderefører grossistene. Våre priser gjenspeiler vår effektivitet, slik at prisene er i utgangspunktet allerede gunstige. Vi vil videreføre kun den prisstigningen som leverandørene kommer med, enten prisen går opp eller ned.

- -Når det gjelder prisene direkte til forbruker er prisene ofte lave, men man må huske på at forbrukeren selv må foreta monteringen. Eller så kan rørleggeren gjøre jobben, men han må ta seg godt betalt forntimen. Det har vært ugunstig høye priser på en del synlige varer. Dette har andre bransjer sett og utfordret oss på. Det viktige her er at vi alle justerer prisene på slike produkter etter markedet og heller ta betalt for ekspertisen gjennom timeprisen.

- Dere har fortsatt klokketro på netthandel i VVS-bransjen?
- Ja, det har vi. Netthandel er fremtiden. VVS-bransjen er konservativ, og nye ideer og nye måter å drive handel på tar tid før de fleste oppdager at dette er kostnadsbesparende og at man kan kjøpe varene billigere på denne måten.

Bedre bunnlinje
Onninens segmentdirektør, Per Erik Strand opplyser til www.vvsforum.no at stadig flere og flere rørleggere ser at det er lønnsomt å handle på nettet. Kundemassen til Onninen øker nemlig for hver eneste uke som går.
- Det å handle på nettet gir seg utslag på bunnlinjen til rørleggeren, så jeg ser frem til at enda flere etter hvert oppdager fordelene ved å benytte seg av vår effektive netthandel, ONNSHOP. Dersom rørleggerne ser at det er nyttig å benytte grossistenes netthandel kan de fakturere for hver time. Blir det mye kjøring til og fra grossistens butikk, nekter etter hvert forbrukeren å betale for dette, fastslår Per Erik Strand