I denne totalentreprisen ble Hjellnes Consult engasjert på et stadium der tekniske rom, sjakter og føringsveier ikke var påtenkt i stor grad.

- Vi kom inn til rett tid, slik at vi fikk anledning til å bidra i prosessen med å utvikle bygget slik det fremstår i dag, sier han.

Hjellnes Consult ved VA seksjonen jobbet direkte for totalentreprenør Skanska med utvendige arbeider, mens VVS seksjonen detaljprosjekterte de klimatekniske installasjonene, rør og ventilasjon, for henholdsvis Eriksen & Jensen AS og GK Norge AS.

- Bygget har et lavere teoretisk beregnet energiforbruk enn kravene i TEK 2007. Hovedgrunnen til dette er at bygget har begrenset med glassflater. I tillegg gir utformingen av bygget, med overbygget kantine som binder lamellene sammen, at fasadearealet er minimert. Fasaden er også litt uvanlig. Den består egentlig av to yttervegger. Innerst er klimaveggen, lektet ut med stålplate som fungerer som en væravviser. Utenpå denne er det braketter som holder perforerte aluminiumsplater, sier Blystad.

Bygget har et areal på ca. 25.000m2 fordelt på 9 etasjer og er tegnet arkitektfirma Narud Stokke Wiig. ROM Eiendom er tiltakshaver og leier ut bygget til Skatteetaten.
Rom Eiendom sammen med Skanska Norge utviklet et iøynefallende og særpreget kontorbygg på åtte etasjer, og ligger i det området mellom den nye bebyggelsen på Grønland og Bjørvikautbyggingen.

Nybygget dro i land den gjeve Cityprisen, der det i juryens begrunnelse heter blant annet; «Det er lagt mye ressurser i prosesser og kommunikasjon for å nå målsetningene om å skape et nøkternt og miljøvennlig, fremtidsrettet bygg med høye arkitektoniske kvaliteter. Skattekvartalet har til fulle imøtekommet leietakers visjoner om å skape et serviceorientert kompetansehus med attraktive arbeidsplasser.»

Kommentar til artikkelen: Epost til journalist  Per Henriksen