- Sannheten er at pengene i praksis er fordelt. Nesten hele summen på 1,2 milliarder brukes eksempelvis på offentlige bygg og utvikling av varmeanlegg, men penger fra ENOVA tildeles alltid i etterkant, sier Marit Stykket, president i NITO.

I januar kunngjorde daværende finansminister Kristin Halvorsen regjeringens «tiltak for arbeid» - ekstrabevilgninger på ialt nær 20 milliarder kroner som skulle «trygge eksisterende arbeidsplasser og skape nye», og bidra til å dempe det økonomiske tilbakeslaget.

Enova fikk 1,2 milliarder av disse pengene - og regjeringen forutsatte at pengene skulle gå til prosjekter som kunne startes raskt, fortrinnsvis i år, skriver DN.

Avisen får oppgitt fra Enova at bare én million kroner - en snau promille - av de i alt 1,2 milliarder ekstrakroner er utbetalt til ulike prosjekter.

- Dette må kalles en skandale. Regjeringens tiltaksmidler skulle bidra til å sikre sysselsettingen. Forutsetningen var at midlene skulle brukes i løpet av 2009. Nå er det seks uker igjen av året - og én promille er brukt, sier KrFs energi- og miljøtalskvinne Line Henriette Holten Hjemdal til avisen.

- Det var en enorm pågang. Så det var vel ikke unormalt at det tok noe tid. Vi regner med at størstedelen av utbetalingene vil skje i løpet av første halvår neste år. Vi vil selvsagt følge med i fremdriften, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova til DN, men understreker at det er gitt tilsagn for hele milliardbeløpet.

- Utsagnet fra KrF er feil. KrF hadde hatt godt av å sette seg inn i realitetene før de gikk ut og ropte skandale, sier Marit Stykket, president i NITO på organisasjonens nettsted.

- Sannheten er at pengene i praksis er fordelt. Nesten hele summen på 1,2 milliarder brukes eksempelvis på offentlige bygg og utvikling av varmeanlegg, men penger fra ENOVA tildeles alltid i etterkant, sier Marit Stykket.
Regjeringen økte bevilgningene med 1,2 milliarder kroner, fra 2,5 til 3,7 milliarder i 2009.

- Jeg synes det er positivt at ENOVA faktisk tar seg tid når 1,2 milliarder kroner skal tildeles. Det forteller meg at de er opptatt av kvalitet på saksbehandlingen, og gjør en skikkelig jobb. Jeg vil heller ha en ordentlig saksbehandling, enn det motsatte, sier Stykket.

Hun sier KrF hadde hatt godt av å sette seg inn i realitetene før de gikk ut og ropte skandale.

- Dette er på ingen måte noen skandale. ENOVA fortjener til og med ros for sin håndtering av alle søknadene, sier hun.