Regjeringen lar nå revisjon bli frivillig for aksjeselskaper med omsetning under 5 millioner kroner.

- Omsider ser vi et forenklingstiltak som virkelig monner for de mindre bedriftene. Ambisjoner om forenkling har aldri vært mangelvare i næringspolitikken. For første gang får bedriftene nå oppleve reell politisk handling. Endelig kan de mindre bedriftene selv velge om og hvordan de vil benytte revisors tjenester, sier John G. Bernander, administrerende direktør i NHO.

- Lovpålagt revisjon har hittil kostet 1,5 til 2 mrd kroner hvert år for de mindre bedriftene. Innsparingen ved frivillig revisjon går rett på bunnlinjen til de bedriftene som ikke har behov for revisjon av regnskapene. Nå kan disse midlene i stedet sikre inntjeningen for bedriften.

- På NHOs årskonferanse 2010 lovet næringsminister Trond Giske oss konkrete tiltak for forenkling. Nå tar regjeringen et stort og første riktige skritt.

- I mange år har NHO jobbet for å vise at kostnadene ved revisjon ikke står i noe forhold til nytten. Med dette forslaget er en årelang kamp vunnet for norske småbedrifter, sier John G. Bernander.

Også opposisjonspartiene har gått inn for at revisjonsplikten skal fjernes, så forslaget vil bli vedtatt av et enstemmig storting og vil gjelde fra 2011.