Han sier at disse arbeidsoppgavene finner de hos Cowi, og at studenter er en viktig målgruppe.

I den årlige undersøkelsen,  Karrierebarometeret, har over 8000 studenter vurdert en rekke ulike virksomheters omdømme som arbeidsgiver, skriver ITBaktuelt.no.

Tidligere år har olje- og offshorebransjen dominert topp-plasseringene på listen blant ingeniørstudentene. Nå er det  rådgiverbransjen som er mest attraktiv for fremtidens ingeniører.

COWI rykker kraftig oppover ingeniørstudentenes liste over attraktive arbeidsgivere. I år går COWI fra en 21. plass til 4. plass på kåringen. 

Samtlige av de store rådgivende ingeniørselskapene går frem på årets kåring. En olje- og offshorenæring preget av omorganisering og oppsigelser viser motsatt trend.

Klimaendringer, befolkningsvekst og sentralisering skaper komplekse samfunnsmessige utfordringer. To store varslede reformer innen samferdselssektoren og uttalt høye politiske ambisjoner innen utvikling av infrastruktur, byregioner og kollektivtrafikk, tyder på høy aktivitet i BAE-næringen fremover.

- Vi jobber med fremtidens sykehus, flyplasser og jernbanestrekninger. Vi planlegger hvordan mennesker skal forflytte seg mest effektivt i og mellom byene våre. Vi utvikler innovative løsninger for energieffektivitet, avfallshåndtering og miljø. Rådgiverbransjen byr på rikelig med muligheter, sier Bygland Nikolaisen.

COWI jobber aktivt opp mot studentmiljøene og akademia. Blant annet holder COWI gjesteforelesninger, inviterer til prosjektbefaringer og er veiledere for studenter på bachelor- og masteroppgaver.

- Studenter er en viktig målgruppe for oss. Dette er fremtidens kunder, bransjekolleger og medarbeidere. Det er viktig at vi fortsetter å dele kunnskapen bak hvordan vi som rådgivende ingeniører jobber og hvilken verdi vi tilfører kundene våre. På den måten vil vi også tiltrekke de smarte hodene som bransjen vil ha behov for fremover, sier Bygland Nikolaisen.

I  sommerjobbprogrammet COWItry får ingeniørstudenter en forsmak på hverdagen som rådgivende ingeniør. I år skal sommerpraktikantene i COWI også jobbe med et innovasjonsprosjekt i samarbeid med den nasjonale bransjesatsingen BA2015, skriver ITBaktuelt.no.