Øyen fikk Ruth og Willy Haugs legat for resultatene hun har oppnådd i faget Inneklima ved Avdeling for ingeniørutdanning, IU. Det er det såkalte ”Ruth og Willy Haugs legat” som tildeler studenter i Norge et stipend. Nå var det etter innstilling fra VVS-foreningen.

– I tildelingen fremheves det at studenten er reflektert og flittig, og at hun som beste student i Inneklima har svært gode resultater å vise til, sier professor Oddbjørn Sjøvold ved energi og miljø.

Flott belønning
Selve stipendet er på 30 000 kroner, og det kommer godt med når man er student.

Anne Øyen forteller at hun synes dette var en skikkelig oppmuntring, og det føles godt å få belønning for innsatsen. Det passet veldig fint å få stipend nå, forteller Øyen fordi hun ikke får støtte fra Lånekassen neste år.

– Det er stort å kunne bidra til unge og flinke studenter får en lettere hverdag, sier Amdahl til høyre. Øyen i midten og Professor Sjøvold helt til høyre.
Hun er nå inne i sitt tredje år og har bare ett semester igjen før hun er ferdig. Da går hun ut som bachelor i ingeniørfag i energi og miljø.

Øyen har også en annen bakgrunn å vise til enn mange andre, for før hun begynte å studere til ingeniør var hun danser i flere år før hun bestemte seg for å utforske det kreative i ingeniørfaget.

– Å få et slikt stipend gir også et viktig signal til fremtidige arbeidsgivere, sier Leif Amdahl om betydningen av å få et slikt stipend.

Interesse for energisparing
Anne Øyen forteller at energisparing er veldig spennende, og hun kan tenke seg å jobbe med ENØK i fremtiden. Enten som rådgiver eller i entreprenørbransjen.

Øyen synes studiemiljøet ved energi og miljø er unikt. Den flinke studenten forteller at det er få studenter som har sluttet og at alle samarbeider veldig godt sammen, og det har blitt et veldig sammensveiset miljø sier Øyen når hun forklarer hvordan det er å være student ved energi og miljø i bygg.




Bildetekst:
– Det er stort å kunne bidra til unge og flinke studenter får en lettere hverdag, sier Amdahl til høyre. Øyen i midten og Professor Sjøvold til venstre.




Tekst og foto: Andreas Høydahl Sørli, Informasjonskonsulent HiO)