- Vår intensjon er at skal VVS butikken overleve må de tjene penger. Vi skal være den enkleste leverandøren for de. Vi har som mål å bidra til at våre kunder tjener penger, og da må vi gjøre vårt gjennom prisgunstige produkter for at de kan hente ut en bra fortjeneste, påpeker Korsbakken.

I det legger Korsbakken enklere og rasjonelle innkjøp, smartere distribusjon, og at kunden kan handle det han trenger på et sted uten fordyrende mellomledd.
- I tillegg skal vi være en inspirerende partner, kunne tilby produkter som er helt på topp både hva gjelder design og kvalitet. Det betyr at vi kommer til å jobbe i flere kategorier en tidligere, sier Korsbakken. 

I 2013 forventer Korsbakken Trading en omsetning på rundt 70 millioner.

Utvider produktkategoriene 
I dag er Korsbakken sterke innenfor produktkategoriene kraner, porselen og noe på møbler. Man ønsker å satse sterkere på dette segmentet.Omsetningen i dag fordeler seg omtrent slik på de ulike produktområdene: 80 prosent på kraner, 15 prosent på porselen, og fem prosent på møbler.

Satsningsområder
- Strategien er klar fra vår side med tanke på fremtiden. Vi vil være en mer effektiv leverandør, ved bl.a. å øke omsetningen. Dette skal skje gjennom å vokse innen de kategorier vi har, og samtidig utvide kategoriene. Vi vil tilby kundene våre flere produkter og en svært kostnadseffektiv distribusjon. Dette er faktorer som jeg mener skal komme våre trofaste kunder til gode gjennom billigere synlige VVS produkter fra oss, forteller en svært engasjert Korsbakken.  

Baderomsleverandøren søker produsenter ute i Europa som ikke er større en at de er avhengig av en god distributør på det norske markedet. 
- Skal vi bygge opp nye produkter i markedet, er det vår sikkerhet for en langsiktig avtale som gir oss forutsigbarhet og trygghet. Damixa er en slik leverandør som har fulgt oss hele veien, og forholdet oss i mellom er veldig bra. Slik vil vi ha det med alle våre leverandører. Vi har flere meget gode leverandører allerede. 

En svært engasjert stab
Korsbakken Trading har i dag 15 ansatte og 3 salgsagenter.  - Vi jobber med å bygge opp et slagkraftig team rundt min sønn Lars som er neste generasjon. Kontinuitet er viktig, og vi har nå en stab som er svært dyktige, og viser engasjement og en stå på vilje som gjør oss i stand til å være en god, fleksibel og enkel leverandør å forholde seg til, sier Korsbakken avslutningsvis.  

Korsbakken Trading står for rundt 15 prosent av Damixas totale omsetning Worldwide. Det er ikke dårlig tatt det norske markedet i betraktning.