- Vi er inne i spennende brytningstid for Fagrådet for våtrom og skal utvikle FFV videre i årene som kommer, sa Cato O. Karlsen under siste del av Våtromsdagene 2012.

Cato O. Karlsen tok som kjent nylig over som daglig leder i Fagrådet for Våtrom, etter Lars Gulbrandsens bortgang i mars.

- Nå starter en viktig tid for oss. Vi skal utvide administrasjonen og kommer til å ansette en ny fagsjef. Vi ønsker stadig å forbedre oss, og derfor må vi til enhver tid kunne tilby våre medlemsbedrifter den beste supporten og oppfølgingen.

FFV kommer nå til å fokusere mye på å utvikle riktige hjelpemidler for sine brukere. Det skal utarbeides nye kontraktsformularer og dokumenter som skal hjelpe de utførende på en enda bedre måte.

Andre eksamensrutiner
- Vi skal utvikle og skaffe til veie hjelpemidler som skal forenkle arbeidsdagen både i forhold til selve installasjonene og dokumentasjon. Jo, mer malen ligger til rette, jo enklere og smidigere går jobben. Det er mange regler å forholde seg til, påpekte Karlsen.

- Alt dette vet vi har vært etterlengtet. I tillegg kommer vi til å gjøre noe med våre eksamensrutiner. Dette skal også forenkles, og vi ønsker i større grad å tilrettelegge for elektroniske eksamener. Det skal gjøre det lettere for ny våtromsbedrifter å kunne bli godkjent som BVN bedrift.

- Vi vil med dette signalisere at vi legger forholdene til rette og at hele prosessen rundt å bli godkjent skal bli enda enklere. Folk skal slippe å møte på kurs, hvis det er vanskelig å få til i en hektisk hverdag.

Viktig møteplass
- Våtromsdagene er en utrolig viktig møteplass for alle aktører som jobber med bad og våtrom. Her for vi snakket og luftet ulike problemstillinger som de utførende sliter med og eventuelt gode tips til å løse ulike problemstillinger man står ovenfor eller har vært borte i.
Det gir oss mange konstruktive innspill, noe vi ønsker enda mer av også i det daglige. Erfaringer gjør oss enda bedre som en kunnskapsformidler ovenfor våre medlemmer, påpekte Karlsen.

- Vil fremheve vår gode dialog og samarbeid med Sintef Byggforsk.Vi drøfter nye og spennende muligheter fremover og jeg vil fremheve at FFV setter stor pris på samarbeidet. Jeg tror begge parter har stor nytte av hverandre, og at vi faglig utfyller hverandre. Det ser vi blant annet med de fordragene Sintef har under Våtromsdagene.

Ambisjon fremover for FFV er å bli enda mer synlig og være en sentral medspiller for sine medlemsbedrifter, slik at de får et mest mulig tilrettelagt opplegg og dokumentasjon. Jobben er å formidle kunnskap og skape en mest mulig effektiv arbeidsdag for alle involverte.

Navarsete burde deltatt
- Vi ønsker at det å ha et FFV-bevis som godkjent våtromsbedrift skal være et verdipapir med stigende kursverdi. Derfor håper vi at med våre planlagte tiltak og ikke minst med det arbeidet som er lagt ned over mange fra vår tidligere daglige leder Lars Gulbrandsen skal fremstå som en interessant partner og lagspiller for både eksisterende og nye medlemmer i fremtiden, sa Cato O. Karlsen avslutningsvis.

Johnny Almvang, som var teknisk koordinator og møteleder under Våtromsdagene, er også veldig fornøyd med avviklingen av fagdagene. Han poengterte derimot at regional- og kommunalminister Liv Signe Navarsete absolutt burde vært til stede, siden FFV og Sintef Byggforsk er to helt sentrale aktører i arbeidet med å gjøre norske bygg bedre.  Derfor burde et slikt fagtreff vært prioritert.

- Men vi hadde besøk av Øivind Roth fra Direktoratet for Byggkvalitet som klarte å formidle nettopp den informasjonen på en meget bra måte. Han tok for seg forskrifter og våtromskompetansen som gjelder etter 1, januar 2012, og at vår felles utfordring er å kommunisere dette til kundene. Søknadsfrie baderom er kanskje ingen ulykke, sier Johnny Almvang til www.vvsforum.no.