- Vi har stort fokus på å nå ut til installatørene og brukerne av våre produkter. Det blir også vår viktigste jobb i 2012. Vi har en bred produktrange innenfor rør- og tappevannsystemer, og har fremtidsrettede produkter innen energiløsninger, så vi føler at vi er godt rustet for fremtiden, sier Morten Øren, Country Manager i Roth Nordic, Norge.
Roth Nordic har blitt en allsidig leverandør til VVS-bransjen. Produsenten har lenge vært kjent for sine rør- og tappevannsprodukter, men Roth har også begynt og feste grepet med sine produktsystemer innenfor fornybar energi.

Satser på alle områder fremover
- Målet fremover er at vi skal utvikle og ivareta produktområdene vi har på en enda bedre måte, samt at vi kommer til å satse betydelig mer på våre solvarmesystemer. Det kommer for fullt, og der må vi være kunnskapsmessig på topp og ikke minst konkurransedyktige, påpeker Øren.
- Vi produserer egne solpaneler som er tilpasset nordiske forhold ved fabrikken i Tyskland, så vi har mye erfaring og kunnskap som jeg tror blir et konkurransefortrinn fremover. Med vårt konsept ” energikretsløpet ” har vi en produktbredde innenfor energiproduksjon, energilagring og energidistribusjon som er ganske unik. Her kan vi tilby totale helhetsløsninger for våre kunder som jeg mener vil gjøre det enklere for kundene å forholde seg til en leverandør, fortsetter den daglige lederen.

Nye produktlanseringer utover
I løpet av første kvartal kommer Roth med flere nyheter. Den viktigste lanseringen blir i følge Roths nye produktsjef Audun Martinsen deres nyutviklede styresystem Touchline.
- Systemet er oppgradert vesentlig i forhold til tidligere, og vi kan også tilby en App løsning som øker brukervennligheten betraktelig. Det vil gi brukerne større funksjonalitet, og i dag skal det være lettvint å kunne styre både varmesystemet og gulvvarmen på en enkel og grei måte. I tilegg er designen forbedret. Det har blitt et mye bedre produkt, og det kommer på markedet i løpet av første kvartal 2012, sier Martinsen.
Roth Nordic Norge omsetter omtrent like mye innenfor sine to produktområder rør- og tappevann, og varmeløsninger innen fornybar energi. Produsenten flyttet i fjor inn i nye lokaler, og kan nå tilby sine kunder et kurstilbud og et flott showrom i sine egne lokaler.
- Vi har hatt en fin inngang på 2012. Vi har ansatt hele fire nye medarbeidere, og er nå 16 personer og totalt 15 årsverk i Roth Norge. Nå har vi fått på plass en sterk organisasjon med mye kunnskap som jeg har veldig tro på, samt at vi endelig har kommet inn i mer tidsriktige og bedre lokaliteter på alle måter som både vi og våre kunder vil få glede av, sier Morten Øren avslutningsvis til VVS-forum.