- Bakgrunnen for denne beslutningen er sammensatt, sier marketingsjef, Trude Rød hos Solar Norge til www.vvs-forum.no.

Den overordnede årsaken til avgjørelsen ligger i det faktum at størrelsen på hva som anses å være nødvendige investeringer i kapasitet og ressurser ikke står i forhold til forventet inntjening. Det hele ble rett og slett for kostbart både på kort og lang sikt.

- Vi går ikke videre med våre planer nå, sier Mørk uten å ville antyde om det kan være aktuelt å prøve igjen på et senere tidspunkt. Solar er godt inne på VVS-siden i både Sverige og Danmark, og er et bunnsolid konsern.

Konkurransen i det norske grossistmarkedet har hardnet til. Spesielt etter at Onninen satser friskt, så det er ikke direkteoverraskende at Solar ikke vil lansere VVS i det norske markedet. Det har da også vært forholdsvis stille rundt Solar lansering og www.vvs-forum har ved flere anledninger forsøkt å få opplysninger om videre fremdrift uten nevneverdig. Nå vet vi svaret på tausheten.

Solar gikk til ansettelse av et par ansatte som skulle være dedikert for VVS-satsingen, blant annet Dag Rotevatn. Han har nå sluttet i selskapet.