Nettbutikken VVSkupp kan vise til en formidabel vekst de siste årene, og forventer å omsette for rundt 90 millioner kroner i 2017. – Men det har vært en lang og til tider tøff kamp på veien, sier innehaver og daglig leder Håkon Tegneby.

Med base i Sarpsborg, har VVSkupp vokst seg til en betydelig og respektert aktør i markedet siden etableringen i 2006. Nettbutikken har i dag kunder i alle landets kanter, men han anslår at 60 prosent av omsetningen hentes i Oslo-regionen.

Butikken har 30.000 produkter i porteføljen, og et stort varelager på 1000 kvadratmeter.  30 prosent av vareflyten, går direkte fra leverandør til kunden, og er i så måte ikke innom lageret. Når kunden handler produkter fra flere leverandører, blir de gjerne pakket om og sendt kunden samlet, forteller han.

Armaturer og toaletter
- Vi selger jevnt over bra av alle produkter, kanskje med overvekt av armaturer til kjøkken og bad, samt toaletter.

Butikken selger også baderomsvifter, ventilatorer og sentralstøvsugere, men ønsker ikke å satse på større ventilasjonsanlegg da dette krever en helt annen oppfølging.

Tegneby forteller om en vesentlig endring i kundens handlemønster de siste årene. I dag bruker de mye tid på egenhånd, innen de kontakter butikken for å handle.

- Mange er veldig flinke til å sette sammen sitt eget bad ved å plukke i det brede utvalget.

Godt samspill
Tegneby påpeker at det ligger mye hardt arbeid og prøving og feiling underveis innen han knekte koden.

- Det handler om å være ydmyk i forhold til både kunder og bransjen for øvrig. En viktig årsak til suksessen, er at jeg har fått innpass hos norske grossister og har etablert et godt samarbeid med rørleggerleddet. Selv om mange rørleggerbedrifter i utgangspunktet ønsker å selge også produktene selv, har de ingen motforestillinger til å montere varer som er handlet gjennom oss. Fordi de vet at dette er kvalitetsprodukter fra kjente produsenter, samt at vi fører varer de selv ikke ønsker å levere.

- Jeg har rundt 100 rørleggere jeg kan anbefale mine kunder, basert på hvor de er bosatt, forteller han.

Markedsstrategi
I tillegg er naturligvis markedsføringen avgjørende. For som han sier; det hjelper ikke å tilby det største og beste utvalget om ingen kjenner til deg.

- Det ligger store investeringer i markedsstrategien vår, som vi har satt bort til profesjonelle aktører. I dag er vi et godt kjent navn i det norske folket. I tillegg er vi bevisste på å presentere produktene på beste måte, og med gode produkt- og monteringsanvisninger.

Bevegelser i markedet
Tegneby har selvsagt registrert de bevegelser vi ser i VVS-bransjen, og mener det bare er starten på det som vil komme.

- Jeg tror markedet vil konsolidere seg, enten gjennom samarbeid eller oppkjøp. Det er utrolig mange aktører i markedet i dag, og det er ikke liv laga for alle på sikt. Og vi ser allerede at det er vanskelig for nye aktører å få et fotfeste i et marked.

MegaFlis største konkurrent
Selv anser han MegaFlis som sin største konkurrent.

- De er veldig fokusert på å ha lavest pris. Tidligere hadde de mest kinesiskproduserte varer, men har i dag produkter fra flere av de samme produsentene som markedet for øvrig.

- At det skjer vesentlige bevegelser i tiden framover, er jeg overbevist om!, konstantere Håkon Tegneby - gründeren av suksessbedriften VVSkupp.no.