Badet er husets neste in-sted, en viktig arena for avkobling - og utstillingsvindu for familien, slik kjøkkenet har blitt. Men følger rørleggerbransjen opp? 
I følge Dag Inge Fjeld, kommunikasjonsrådgiver og lektor ved Markedshøyskolen er svaret nei.

- Kunder med betalingsevne drømmer om et bad som noe spesielt, et hellig rom for kropp og velvære. Trenden innen interiørmagasiner tyder også på at de gamle romerbadene kan brukes som referanse for bransjen. Det var arenaer for både vask, avkobling, nettverksbygging og eksponering av fysisk styrke. Med all fokus på veltrente næringslivsledere tror jeg større og mer eksklusive badeløsninger for firmaer, hytter og hjem, også spiller på disse urgamle eksponeringsbehovene, sier Dag Inge Fjeld, rådgiver i BTF innsikt og foreleser med Markedshøyskolen til vvsforum.

I tankegang og kommunikasjon bør rørleggerkjedene fokusere mer på helheten - og forsøke å bygge nye unike merkevarer av subtile “våte drømmer”, slik kjøkkenbransjen allerede har lykkes med, påpekte Fjeld under et arrangement i regi av VVP/VA nylig.

For teknisk
I kampanjene som kjøres av rørleggerbransjen legges det etter Fjelds oppfatning for stor vekt på tekniske forhold og rørleggerting - som lokal tilhørighet og null lekkasje, og det legges for liten vekt på helheten i hva rørleggeren kan tilby.

- Det er alltid lurt å ha den store preferansedrivende historien som bakteppe i kommunikasjonen av fakta og viktige detaljer for baderommet mener Fjeld.
“Rørlegger i nærheten.” “Don't get fukt.” “Vi holder tett.” Tre eksempler på budskap fra aktuell markedsføring her.
- Jeg tror kundene er ute etter noe annet, i hvertfall de som drømmer om nytt deilig bad og har midler. Meg bekjent finnes det ingen slike tydelige "kvalitetsmerkevarer" innen baderom, slik det finnes innen kjøkken, og forsåvidt også ferdighus. Det er et større potensiale for å selge "drømmebadet” som en del av en større fortelling, påpeker Fjeld for vvsforum.

Innen markedsføring er det som kjent to veier å gå, enten å skape en merkevare med marginer eller å selge på pris.

- Det finnes merkevarer på badet, men det går ofte på armatur, toalett, innredning og fliser, men ingen har klart å sy dette sammen og selge det i en pakke, det er mulig rørleggerbransjen bør se seg om etter interiørarkitekter og estetikere generelt. Her må det være store muligheter for den som vil sette seg mer inn i kundens behov, sier Fjeld.

Moromenn med sprekk
En annen metode innen markedsføring av rørleggere er å spille på humor. Noe så seriøst som et bad, som koster flere hundre tusen kroner skal man være forsiktig med å spøke alt for mye med, ifølge Fjeld.
- Tenk deg å kjøpe en bil av en morsom og artig selger. Nei, kundene krever seriøs og planmessig behovsanalyse og innholdsrik kommunikasjon, der estetikk og nye trender bakes inn. Her har vi ideologier som Feng Shui, Zen og Spa-universet å øse av. Litt stygt sagt ser vi for mye av rørleggersprekken. Husk at kvinner er hovedmottakere av kommunikasjonen, de leser Metropolitan og andre interiørmagasiner for å finne sitt drømmebad. Jeg har ikke sett noen som faktisk sier at man har noe slikt å tilby, det bør være et tankekors, sier Fjeld.

Oppussing av bad koster i dag en liten formue, og det er trolig store muligheter i high-end segmentet.

- Jeg tipper det er noen få betrodde dyktige rørleggere som selger slike prosjekter på referanser, men det bør også være mulig for kjedene å bygge drømmebad, men først må de forstå kundenes drømmer, dele de og kommunisere den merkevaren dette faktisk kan bli, sier Fjeld til vvs.forum.no