Årets VM går ut på det samme som i fjor, hvor det skal konkurreres i kuplingsteknikken til rørsystemet JRG Sanipex MT.

- I fjor ble det storeslem for de norske deltagerne med seier og VM tittel til Conrad Ekholt fra OC Rørservice, tredjeplass til Christer Lie fra Knut Lie AS, og seier i nasjonskampen. Siden vi har vinneren fra i fjor går Conrad utenfor kvoten på fem rørleggere. Det stilte 11 nasjoner i fjor, og det ligger an til samme antall nasjoner i år, sier salgssjef Øyvind Christiansen i Armaturjonsson.
- Fjorårets resultater skal det godt gjøres å matche, men vi har like stor tro på årets kandidater.

Alle har kvalifisert seg i høst
Årets deltagere har kvalifisert seg under Armaturjonsson sin ”tour” tidligere i høst hvor de besøkte grossister fra Trondheim, via Vestlandet og Sørlandet, og tilbake til Oslo. Underveis fikk alle rørleggere muligheter til å kvalifisere seg.
- I tillegg til de som har kvalifisert seg på de stedene vi har besøkt stiller selvfølgelig VM-vinneren fra i fjor Conrad Ekholt, men også årets Norgesmester i rørleggerfaget, Martin Gulstad Andersen fra Wislan Rør AS får automatisk plass på laget. Det som er ekstra morsomt i år, er at Charlotte Mjelde fra Bergen har kvalifisert seg. Hun klarte å utføre testen på tiden 153,9, noe som er svært bra, sier Marie Kristine Kolbu, HR- og markedskonsulent i Armaturjonsson.

Det er produktsjefene får de ulike produktområdene som reiser sammen med deltagerne i år. Konkurransen går 29.-30.november i Sveits.

- I fjor reiste vi ned en dag før konkurransen for å forbrede oss, noe som var svært velykket. Det samme skal vi gjøre i år. Vi har fått noen signaler på at svenskene er sultne på revansj i år, så de reiser også ned en dag før for å forbrede seg best mulig, sier Kolbu i en spøkefull tone.
- Så vi regner med tøffere konkurranse fra de andre nasjonene i år, helt klart.

Sterkt team
De som representerer Armaturjonsson og Norge i år blir Christer Lie, fra rørleggerfirmaet Knut Lie AS. Han hadde årets bestetid på 126,9. De neste er Simen og Tarjei Brørs fra OC Rørservice. De kvalifiserte seg på tidene 146.6 og 149.5. Deretter fulgte altså Charlotte Mjelde, og siste mann på laget gjennom nybakt Norgesmester, blir Martin Gulstad Andersen.

Conrad Ekholt tok VM –tittelen på tiden 109.5 i fjor.

Full fokus på driften
Ellers er det full fokus på drift i Armaturjonsson om dagen. Man har merket en liten stagnasjon i markedet på senhøsten, men er allikevel optimistiske med tanke på 2014.

- Tross en liten oppbremsing nå i høst, har vi en god balanse på salg og ulike aktiviteter. Vi merker som flere andre leverandører at det har gått litt tråkkere nå inn mot november. Men vi er ikke bekymret for 2014. Vi har flere produktområder hvor vi forventer vekst neste år. Blant annet begynner vårt sprinklersystem i Aquatherm Redpipe i PP-R rør å få skikkelig innpass i markedet, sier Christiansen.
- Vi har også en god utvikling på våre interne KPK kurs som er rettet mot alle ansatte. Disse kursene blir mer og mer strømlinjeformet, slik at alle skal få best mulig utbytte av kursene ut fra sin arbeidssituasjon og ansvarsområde.