- Det var i år 2000 vi foretok et taktskifte i selskapet. Vi visualiserte en endring for å skille oss ut fra våre konkurrenter. Vi gikk fra å være en mer håndverksbedrift til å satse på egne løsninger. Vi ville selge prosjekter, ikke bare svare på anbud. Denne strategien medførte endringer i gamle YIT, og vi har siden den gangen arbeidet iherdig for å bli en god partner i forhold til byggherrer og utbyggere. Bakgrunnen er at vi ønsker å være med på utviklingen av prosjekter på et tidlig stadium. Basis for vår tverrfaglighet er at vi driver med utvikling av bygg, og bygging av dem, sier Roald Vabo.

- Caverion leverer i alle segmenter, og klimataket er selve bærebjelken i våre systemer. Et produkt som heldigvis flere og flere utbyggere ser fordelen med. Kort sagt har vi med klimataket laget kontorbyggets motorvei. Vi har bygget millioner av kvadratmeter med dette systemet.

Et av grepene Caverion gjør for å videreutvikle rollen som leverandør og utvikler av flerfaglige, tekniske løsninger, er å konsentrere kompetansen i noen solide prosjektavdelinger i Norge.

Salg
- Fremtiden er veldig spennende. Å tjene penger på prosjektarbeid er utfordrende, men vi har tatt tak, og jeg har tro på at vi kan selge oss inn i mange interessante byggprosjekter fremover. Ideelt sett regner ikke vi på programanbud, men selger gode tekniske løsninger for bygg. Selskapet følger markedet nøye, og jobber langsiktig. Man har et perspektiv på to til tre år frem i tid inn mot entreprenører, investorer og brukergrupper. De skal kjenne bli godt kjent med oss først, sier Vabo.
- Når prosjektene blir realisert, skal kundene vite hva vi står for, og hva de kan forvente. Har vi gjort en god jobb i forkant, har vi også en større sjanse til å bli valgt som samarbeidspartner videre.

Stadig forbedring
-Samtidig som vi kan tilby det beste av det beste, er vi nødt til å forbedre oss underveis. Vi må ha tilfredsstillende lønnsomhet i vår prosjektvirksomhet. For å møte utfordringene i markedet har vi derfor startet forbedringsprosjektet 5+. Vi ser for oss at prosjektet 5+ skal gi oss en forbedret konkurransekraft og en stabil inntjening i våre prosjekter, påpeker utviklingssjefen for prosjekt i Caverion.
- I dette ligger tiltak som skal komme både oss og kundene til gode, og en viktig faktor for å bli
bedre er eierstyring. -I prosjektene skal vi alltid arbeide etter beste praksis. Vi skal gå foran og vise konsekvensene av å ta neste skritt i en prosess. Det har med forberedelser å gjøre. Før vi starter et prosjekt skal vi sørge for at alle forstår sine roller, hva oppgavene er, og vi skal organisere i henhold til det.

Alltid i forkant
Som utviklingssjef er Vabo med på og utvikle verktøy og prosesser som skal brukes i fremtiden. Han sier at det er helt nødvendig for inntjeningen og videreutviklingen av selskapet.
- Aktiviteten i prosjektmarkedet har hatt sine svingninger, litt ned de siste årene, men vi er godt rustet og ser positivt på mulighetene i fremtiden.

Innemiljø
-Når alt kommer til alt, selger Caverion et innemiljø. Vi skaper en god plass å være for folk. Vi får rett og slett bygg til å fungere, sier Roald Vabo avslutningsvis.

Kilde: Kundemagasinet Partner