SpareBank 1 Midt-Norge har inngått avtale med Kjeldsberg Eiendomsforvaltning (KEF) om drift og vedlikehold av sitt nye hovedkontor i Trondheim. Avtalen omfatter en helhetlig operativ utførelse av drifts-, vedlikeholds - og forvaltningstjenester knyttet til bygningsmassen. Avtalen gjelder i tre år pluss opsjoner på ytterligere inntil tre år fra 1. september 2010.

Saken fortsetter under bildet:

Sparebank 1 bygget i Trondheim.

KEF er en komplett leverandør av drift- og forvaltningstjenester for både næringsbygg og sameier/borettslag og har personell med solid kunnskap og lang erfaring i administrasjon, drift og vedlikehold av næringseiendommer. KEF er lokalt forankret og har hovedsatsningsområdet i Midt-Norge.

Ny teknologi
Med dagens teknologi er det muligheter for at man kan drifte eiendom med stort fokus på teknisk drift, energiforbruk, vedlikehold og driftskostnader. Teknologien for de forskjellige fag er under stadig utvikling. Sammenlignet med tidligere så har vi i dag gode muligheter for å drifte et bygg effektivt så lenge de riktige valgene gjøres i en nybygg- eller rehabiliteringsprosess. Prosjekteringen av Sparebankkvartalet i Trondheim hadde stort fokus på å gå nye veier for å nå målene på energiforbruk i kombinasjon med å oppnå et godt inneklima for brukerne.

Fremtidens bygg
Bygget som er cirka 20 000 kvadratmeter stort fordelt på fem etasjer samt kjeller, er det mest miljøvennlige kontorbygget i Norge med et energiforbruk på mindre enn 100 kWh per kvadratmeter. Motto for bygget var – vi bygger fremtidens bygg i dag. I forprosjektet var det satt opp noen felles mål, bygget skulle være blant de beste i landet på innemiljø og best på energi. Energimålsettingen var å bruke 80 prosent mindre energi enn det gamle bygget som ble revet.

- Den tekniske utviklingen har endret kravene og kompetansen til oss som drifter og forvalter eiendommer, sier Knut Haugrønning til vvs-forum, og hva kan vi lære av det?
– Det er viktig å inneha kompetanse i egen organinsasjon, men også knytte kontakter mot leverandører som besitter spisskompetansen, sier Haugrønning om dette til vvvs-forum.no

-Det nye Sparebankkvartalet er planlagt og prosjektert med løsninger som stiller store krav til både leverandørene av teknikk, VVS og for oss i Kjeldsberg som skal drifte det. Vi har i mange år hatt fokus på energiforbruk og Enøk, men vi ser at nytenkning og viljen til å prøve ut nye løsninger fører til at vi nå får muligheter til å få energiforbruket ytterligere ned med de besparelser det fører til både økonomisk og for miljøet, fastslår Driftssjefen.

Hva kan vi lære
Han oppsummerer lærdommen så langt med tre hovedpunkter.
- Det er viktig å ha bred kompetanse i egen organisasjon, riktig bruk av moderne systemer og styringsverktøy, og inngå gode samarbeidsavtaler med tanke på spisskompetanse, avslutter Haugrønning.