- Dette er et stort prosjekt som Rambøll var med å vinne plan- og designkonkurransen på, sammen med pka Arkitekter og KHR arkitekter i København. For tiden er dette det største byggeprosjektet som Rambøll er involvert i, sier Siri Rørholt som leder avdeling for arkitektur og landskap i Rambøll i Trondheim.

Ny måte å tenke sykehus
Trinn 1 av det nye barne- og ungdomssenteret på Haukeland er godt i gang og skal åpne for drift i 2016. Da skal barne- og ungdomspsykiatrien flytte inn i bygget. Trinn 2 skal stå ferdig i 2022 og skal huse den nye barneklinikken. Samlede investeringskostnader er beregnet til 2.978 milliarder kroner for trinn 2 og omfatter bygging av 45 477 kvm brutto.
- Vi har forsøkt å tenke nytt i hvordan vi designer sykehus for barn. Blant annet har vi åpnet opp rommene ved å bruke mye glass som byggemateriale slik at barna ikke skal føle seg alene. Det er også lagt til rette for at foreldre og barn skal få være mye sammen på sykehuset, sier Rørholt.

Under samme tak
Når byggetrinn 2 står ferdig vil Haukeland universitetssykehus få samlet all behandling for barn og unge under 18 år under samme tak i det nye barne- og ungdomssenteret. Det blir dermed det mest komplette sykehuset i Norge for barn, unge og fødende. Alt innenfor psykiatri og somatikk skal være under samme tak.

 Investerer for 4,5 milliarder
–Dagens bygningsmasse er ikke god nok. Vi må bygge nytt for å kunne ta hånd om barn og unges retter på en bedre måte. Prinsippet i det nye senteret vil være at spesialistene skal komme til pasienten og ikke motsatt, sier administrerende direktør Stener Kvinnsland på Haukeland universitetssykehus.


Sammenlagt er byggetrinn 1 og 2 et stort prosjekt også i nasjonal sammenheng og tilsvarer i dagens kroneverdi investeringer for rundt 4,5 milliardar kroner.