GK Rør i Oslo sitter på en komfortabel ordrereserve for 2012, både innenfor næringsbygg og på boligsiden. Avdelingen har også en positiv utvikling omsetningsmessig. Men det er noen skyer på himmelen.

Thomas Land påpeker at prisene er blitt bedre i bransjen, selv om de ikke er på samme nivå som de engang var, men tror at hadde det ikke vært for uroen i Europa ville prisnivået vært enda noe bedre nå.

Stor etterspørsel etter folk
- Aktivitetsnivået er høyt i hele bransjen om dagen. Vi ansetter jevnlig nye rørleggere, men vi klarer ikke å dekke behovet. Det er vanskelig å få tak i folk, og vi må leie inn arbeidskraft for å klare å håndtere oppdragsmengden, poengterer daglig leder i GK Rør Oslo.
- Sett fra vårt ståsted ønsker vi faste medarbeidere. Det er alltid en fordel med rekruttering i egen organisasjon, da opparbeider vi både kompetanse internt og stabil arbeidskraft på sikt.

Mange boligprosjekter
GK Rør AS jobber både innenfor bolig og næring, men er størst på boligsiden.
- Vi har fortsatt flest oppdrag på boligfronten, men vi vokser på næringsbygg. Vi leverer mer og mer rørsystemer totalt i våre prosjekter, og spesielt innenfor bolig er det en klar trend i installasjon av vannbårne løsninger. Det gjelder både varmesystemer og sprinkleranlegg, sier Land.

Et klokt valg
- Jeg må si at det å bli en del av GK har ubetinget vært en positiv affære. Det er mange fordeler både når det gjelder firmaet størrelse og organisasjon, men den største effekten ligger i den tverrfaglige kompetansen dette firmaet innehar. At vi kan jobbe tverrfaglig i mange prosjekter, gir oss en styrke som jeg uten tvil ser på som en stor fordel i fremtiden. Det er også viktig med tanke på å kunne gi konkurransedyktige priser i ulike prosjekter. Vi sparer byggherrer og oppdragsgivere for mye administrasjon og oppfølging, ved at GK kan gå inn i ulike prosjekter med en solid kompetanse på flere fagområder, sier en entusiastisk Thomas Land til vvs-forum.no

Vært med hele veien.
Thomas Land har i løpet av de siste årene vært med på en lang reise i rørbransjen før han nå sitter som daglig leder i GK Rør, Oslo AS. Land var tidligere ansatt i Kristiansen og Larsen AS, som for en del år tilbake ble kjøpt opp og fusjonert inn i KTL Jørstad. Som de fleste kjenner til kjøpte GK, KTL Jørstad her tidligere i høst.