Varmeteknikk som holder til i Energirådhuset i Magnor er forhandler av Mitsubishi varmepumper. Nå kan bedriften endelig levere alt av utstyr til en komplett montering av varmepumpe, fremhever Robert Ljøner.

- Vi har brukt dette monteringsmateriellet i seks år, og har meget god erfaring med alle delene. Derfor har vi nå lagt dette inn som en helhetlig leveranse av varmepumper, sier han.

Monteringsmateriellet har navnet Profline-Serien, og produktene selges kun til det profesjonelle markedet.

- Utstyret er lett å jobbe med, og leveres på gode betingelser, skynder Ljøner seg å legge til. Han vil gjerne ha flere forhandlere rundt i landet.

Varmeteknikk Norge forhandler Mitsubishi ZIX-serien som er luft–luft varmepumper. Ljøner sier at den nye ZIX-serien fra Mitsubishi har en av markedets høyeste virkningsgrader med en COP på opp til 5,56 og maks varmeeffekt på 9,7 kW.

ZG-serien, luft–luft varmepumpe for veggmontering, er laget for privatboliger og tilpasset norske klimaforhold med COP opp til 4,35 og maks varmeeffekt 5,8 kW.

- Til næringsbygg leverer vi Mitsubishi ZE-serien, luft–luft varmepumper med stor kapasitet. Pumpene har en varmeeffekt fra 0,9 til hele 10,5 kW og luftgjennomstrømning på 1.140 m3 per time, sier Ljøner.

- Mitsubishi Heavy Industries har spesialiserte anlegg for oppvarming og kjøling tilpasset ulike typer næringsbygg. Kontorbygg med mange rom og sammensatt bygningsmasse krever sine løsninger. I butikker kan inneklima brukes bevisst for å øke salget.

Varmeteknikk Norge har et eget testsenter. Her settes det opp kombinasjoner av energiprodukter for å finne den optimale miksen.

- Utprøvingen går lengre enn de testene produsentene gjør selv fordi vi får fram synergien og innsparingsmulighetene ved å bruke flere løsninger sammen. De respektive leverandørene bruker også testsenteret vårt til å testkjøre nye produkter. Testene foregår i full skala med framprovoserte avvik som setter produktene på harde prøver, forteller Ljøner.