Han forteller at det i Tyskland er laget et helt nytt koblingssystem for dimensjon 63mm til 110mm av Unipipe. Vi lanserer dette i løpet av sommeren 2009.

- Nå får vi et modulsystem som gjør at alle koblinger kan gjøres i en fornuftig arbeidshøyde, uten at rørleggerne må stå med armene over hodet når dette skal monteres. Når monteringen er gjort, kan det løftes på plass, sier han.

Han forteller at systemet inneholder 27 grunnmoduler som til sammen gir 300 koblingskombinasjoner i spekteret 63mm til 110mm.

- I Tyskland har det vært stor fokus på dette, og nå er det på vei inn her i Norge, sier han.

- Hemmeligheten bak Unipipe er den avanserte komposittkonstruksjonen som utnytter fordelene fra både plast og metall på en optimal måte. Enkelt kan man si at Unipipe er et aluminiumsrør som har et indre og ytre sjikt av polyeten. Plasten bindes til aluminiumsrøret ved hjelp av et spesialutviklet bindemiddel. For å oppnå maksimal diffusjonstetthet er aluminiumsrøret sammenføyd med kontinuerlig overlappsveising. Aluminiumsmaterialet som er valgt for Unipipe oppfyller høyeste krav til trykkfasthet, og gjør at røret er lett å bøye.

- Dette er produkter som er utprøvd for en levetid på mer enn 50 år, sier han.

- Unipipe rørene er enkle å jobbe med og krever verken sveising, gjenging, lodding eller liming. De er også lette å bøye og meget formstabile fordi aluminiumsjiktet nøytraliserer de fjærende kreftene i plasten. Behovet for albuer bortfaller derfor ofte.

Nå vil Uponor ta nye markedsandeler innen dette produktområdet, også fordi selskapet i Vestby får utvidet sitt produktsortiment.

- Det er viktig å kunne tilby markedet hele systemer, ikke bare enkeltprodukter, sier han.

- Vi har en egen teknisk avdeling som beregner prosjekter. Hele 6 personer jobber her med dette.

- Vi er med helt fra oppstart av prosjektet og frem til rørlegger er ferdig med jobben.

Finn Olaussen viser også til at Uponor har en person som jobber kun mot konsulenter og arkitekter, og dette gir resultater.