Han har på sitt kontor et par klassiske eksempler på ukyndige hender som har gjort stygge tabber. Resultatet er skade hos forbruker, og ekstra kostnader ved at en godkjent rørleggerbedrift har måttet rette opp feilen.

Om ikke problemet er kjempestort, er det stort nok til å gjøre en del skade. Noe viser seg å være svart arbeid, men aller mest er det håndverkere fra Øst-Europa som kommer til Norge uten å kjenne til kravene her.

- Ofte starter de med bad når de går ut og tilbyr sine tjenester. Og dette er det verste det kan gjøre. De tilbyr først og fremst flislegging, men tar dretter hele jobben, påpeker Enersen.

- Det er mye felt å se, mest i private hjem. Klart at når problemene dukker opp, så er det rørlegger og dette håndverksfaget som får skylda, beklager han.

Han forstår at ikke alle kan se forskjellen på det en ansvarlig rørleggermester utfører på lovlig vis og det en som jobber uten en slik utdannelse.

- For forbrukere flest er det viktig å få utført jobben så billig som mulig, tror han.

- Eneste måten å få bukt med dette er at huseiere kan trekke vedlikeholdsutgifter fra på skatten. Slik det er blitt i Sverige og Finland, fastslår formannen i Norske Rørleggeres Landsforening.