- Det er åpenbart at den nye loven vil føre til at våtrom blir dyrere. Foreløpig har vi antatt at merkostnadene blir 26 000 kroner for et normalbad. Dette er inkludert merverdiavgift, påpeker daglig leder og rørleggermester hos Porsgrunn Rørleggerforretning, Carsten Skottner Engh overfor vvs-forum.no.

Carsten Skottner Engh understreker at den nye endringen i Plan- og bygningsloven likevel var helt på sin plass, selv om forbrukeren altså vil oppleve et prishopp:
- Vi måtte rydde opp i bransjen og få en langt mer gunstig utvikling i antall feil og skader på våtrom, sier han.
Smertefri overgang

I Porsgrunn, Bamble og Skien kommune blir det nå søkt i henhold til ny lov når det gjelder våtrom. Status så langt er at kommunene er litt avventende og ønsker en smertefri overgang.
- NRL Telemark har arrangert et dialogmøte, der alle Granlandskommunene var invitert. Det var godt oppmøte av rørleggerbedrifter og Skien kommune stilte med to representanter.

- Hvordan tror du den nye kontrollordningen vil fungere?
- Det er nytt med hyppige kontroller i Telemark, så det blir spennende å se hvordan dette vil fungere. Det er ikke opprettet nye stillinger i kommunene i hvertfall. Når det gjelder tredjepartskontroll/ egenkontroll, så er de fleste våtromsbedriftene i gang med sonderinger mot kompetente takstmenn, men det er tar nok noe tid før vi er i mål her.

Optimister i Telemark
Markedssituasjonen i Telemark er for øvrig god og bedres stadig. Det er flere større og mindre prosjekter i gang og vesentlig flere enn tidligere ligger i startgropa.

- Boligbyggingen har tatt seg opp og det hjelper på. Industrien derimot er foreløpig noe mer avventende. Tidligere hadde vi storstilt industrisatsing på Herøya (Les: REC og ScanWafer blant annet). Dette har avtatt, men det er noen mindre prosjekter underveis og planene er mange. Vi er optimister i Telemark – Norges navle, sier Carsten Skottner Engh i Porsgrunn Rørleggerforretning.