Han fremholder at vannbåren gulvvarme blir stadig oftere foretrukket i nye boliger. Og at denne formen for boligoppvarming anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

- Grunnen til det er at man unngår spredning av støv i huset, fordi det ikke setter luft i bevegelse, sier han.

I 2003 startet EnergiJegerne opp i Norge, med produkter fra Sverige som ble utviklet allerede fra begynnelsen av 1980 tallet, og har vært på markedet i der siden 1990.

Energijegerne leverer gulvarmerør i 20mm diameter, i kveiler som er 40, 60, 80, 100, 110, 200 eller 500m.

- Det har vist seg at rørene er svært smidige og enkle å legge sier Pål Sigurdslid.

Og påpeker at de faktisk holder i flere hundre år. Dette har gjort at gulvvarmerørene har hatt stor gjennomslagskraft i hele Europa.

Sigurdslid sier at EnergiJegenes lavtemperatur-gulvvarmesystem kan brukes sammen med alle typer gulv inkludert parkett, flis, gulvbelegg eller tepper. Og at rørene legges enten i gulvvarmekassetter eller nedstøpt i betong.

Gulvvarmekassetten består av en aluminiumsplate som er integrert med ekspandert polystyren. Platens nøyaktige utforming gjør at den kniper rundt røret for å gi best mulig varmeoverføring og jevn temperatur i hele platen.

Ettersom varmen spres over hele kassettens overflate og kassettene legges side ved side uten mellomrom gir dette en maksimal varmegivende overflate. Dette er viktig for å unngå kalde og varme områder på gulvet. Kassettene legges når undergulv er lagt og skillevegger er montert.

- Vi tenker helhetsløsninger for gulvvarme og varmekilder, hvor vi dekker inn både bygg og VVS. Det betyr at varmekilde og ventilasjonssystem gjør boligen komfortabel og energigjerrig, sier Sigurdslid.