- Så langt har det blitt solgt 300 kalendere til 250 kroner. Rørleggerbransjen har stilt opp med økonomisk støtte til produksjonen av kalenderen slik at alle inntekter går uavkortet til saken, forteller Hilde Trydal i Comfort Lier.

Sammen med elleve andre kvinner i en ellers mannsdominert bransje har står bak initiativet for å samle inn penger til Betzy Krisesenter i Drammen. Alle var enige om at det var på høy tid med en mannekalender i bransjen. I tillegg så de muligheten for å støtte en god sak.
- Betzy Krisesenter er et døgnåpent krisesenter for voldsutsatte kvinner og barn, og alle inntektene av kalendersalget går direkte til brukerne av senteret. Vi er stolt av den måten bransjen har stilt opp på og håper at vi får inn nok til å gi brukerne av krisesenteret en god start på 2012.

- Vi håper på flere bestillinger i nær fremtid. Det er fortsatt kalendere igjen og de håper vi å bli kvitt, sier Trydal.

Kalenderen har et bredt utvalg av mannfolk fra bransjen, med kjente leverandører i ryggen. Knut Strand Jakobsen fra Comfort-kjeden, Jens Østeraas fra Syberg VVS, Tommy Juul fra Rørkjøp og Kai Johnsen fra Gustavsberg er noen av de utvalgte som er avbildet.

Guttene er valgt ut under kriteriet «barske mannfolk som gjør hverdagen trivligere» og har stilt opp i wet t-shirt.
- Det er ikke hver dag man får sprute ned mannfolk med hageslange, ler Trydal, og legger til at hun er veldig imponert over den sporty holdningen til guttene som har stilt opp.

Kalenderen fås kjøpt hos følgende utsalgssteder:
- Comfort Strømsø - Jensen Varme & Sanitær
- Comfort Lier - Flis & Bad AS
- Bokhandler Nordli i Drammen

Det er også mulig å bestille kalenderen direkte fra damene, kalenderpikene@gmail.com.