- Vi er ikke der ennå, og det kan hende det tar noe tid, men intensjonen er klar. Skal vi klare eliminere alle mulige kanaler og muligheter for feil, er det et riktig sted å begynne mener Nyberg.

Som medlem i NRL og en del av foreningens KS system med kompetanseoppbygging ser Nyberg viktigheten av å hele tiden ha fokus på de ansatte, og at rørleggerne til enhver tid er oppdatert på løsninger, produkter, regler og normer.

- Vi skal være en kvalitetsleverandør, og da er det viktig at vi etterstreber å gi våre rørleggere den beste kunnskapen de kan få gjennom kursing, produktinfo og annen relevant informasjon som de henter fra andre kollegaer eller for eksempel hos grossisten når de henter varer. Det er mye å sette seg inn i, og man kan ikke ha en like god oversikt over alle produktene som finnes, og er mulig å bruke, sier Morten Nyberg.

Bærum Rørleggerbedrift feiret 60 års jubileum i fjor og er en sunn bedrift med hele 40 ansatte. Bedriften har egen butikk med baderomsutstillinger som ligger sentralt på Haslum i Bærum, men satser på å være en totalleverandør innenfor alt med sanitær- og varmeløsninger. Rørleggerforretningen ble startet av Morten Nybergs bestefar, og i dag er Mortens far forretningens daglige leder.

- Vi har bred erfaring og allsidig kompetanse, og utfører i dag alle typer oppdrag innenfor bad, varmeløsninger, kjøling, sprinkleranlegg, og svømmeanlegg. I tilegg begynner vi og få bedre og bedre kompetanse innenfor gass, ikke minst innenfor sykehussektoren, sier Nyberg.
- På varmesiden er det varmepumper og vannbåren varme som det er mest håndtering rundt. Vi bruker flere leverandører, litt ut fra prosjektets og byggenes størrelse. Men det er et område vi vokser sterkt i, både mot eneboliger og større bygg som næringsbygg, helsesektoren, skoler også videre.

- Vi er også et firma som satser på lærlinger. Vi må fornye oss og i den prosessen er det viktig å få inn nye lærlinger. Vi er litt stolte om dagen, da vi har to lærlinger som skal ta svenneprøven under Bygg Reis Deg. Det er Fredrik og Mats. Det pågår fra onsdag til lørdag. I tillegg har vi to fra oss som skal delta i Geberit Challange under Bygg Reis Deg. Så dette blir en spennende uke for oss, avslutter prosjektleder Morten Nyberg.