Sist uke møtte VVS-forum Waterguard ”gutta ” ute hos Brødrene Dahl på Strømmen.. I ukene og månedene fremover vil de besøke de fleste av BD sine servicesentre rundt om i landet. Leverandøren har også besøkt mange av Ahlsell og Heidenreich sine avdelinger i 2011, og flere står på programmet i år.

Viktig å være ute
- Vi ser viktigheten av direkte kontakt med rørleggerne, og ikke minst kunne bistå med mer utfyllende produktinformasjon om våre produkter. Det er svært viktig å møte rørleggerne som daglig installerer produktene. I tillegg kommer det flere pålagte krav innen vannlekkasjesikring som vil øke behovet for mer kunnskap. Derfor satser vi på en aktiv kampanje ute hos grossistene i år, sier daglig leder Haakon Munkejord i Waterguard AS.

Med de nye kravene som stilles gjennom TEK 10, og ikke minst av Forsikringsselskapenes Godkjenningsnemd (FG), blir det helt andre krav til rørleggerne som skal montere denne type utstyr fremover.

Stort fokus på vannskadesikring
Brødrene Dahl har i disse dager stort fokus automatiske vannstoppere. De kjører aktive kampanjer på vannstoppere i mange av sine butikker, og på BD Strømmen synes distriktsansvarlig for BD Oslo/Akershus Tom Ronny Ruud at det er bra at produsentene og leverandørene kommer ut i butikkene.
- Det er veldig bra for vår egen del som skal gi informasjon og kunnskap videre, vi blir oppdatert av å ha leverandørene på besøk. En annen fordel er at det blir mye mer prat i butikken om aktuelle problemstillinger rundt produktene. Det lærer vi masse av, sier Ruud i BD.

Pålagte krav
- Det har blitt et helt annet fokus på vannskadesikring de senere årene. I tillegg har påbudet om lekkasjestoppere i TEK 10 bidratt til at kravene har blitt skjerpet, men det er de skjerpede kravene gjennom Forsikringsselskapenes Godkjenningsnemnd( FG ) som nå gjør utslag i en mye større etterspørsel etter vannstoppere. Vi merker en helt annen oppmerksomhet på vannstoppere nå, og produktene har blitt mer allment kjente, sier Munkejord.

Forsikringsselskapene har de senere årene hatt et betydelig fokus på vannskader. Med årlige milliardutbetalinger vil forsikringsbransjen dette problemet til livs, eller i hvert fall begrense problemet vesentlig, og setter nå krav deretter.

Krav til de utførende
FG fremhever at de nye kravene i godkjenningsordningen vil sette større krav til rørleggerne, til systemet og en definering av leverandørens rolle. Det vil stilles krav til montering, og det er definert en kravliste til opplæring av de som skal gjøre selve monteringsjobben. I tillegg vil produktenes egenskaper bli sterkt avgjørende for selve installasjonen.

Utvikler stadig produktene
- - Vi har sterk tro på våre produkter og vi er markedsledende innenfor dette segmentet.
Vi har egne produktutviklere, og jobber kontinuerlig med å utvikle produktene ytterligere. Derfor forventer vi stor vekst fremover ettersom kravene i både TEK 10 og fra forsikringsselskapene vil gjøre seg mer og mer gjeldende, sier Munkejord avslutningsvis til VVS-forum.
- Produktopplæring blir særs viktig for rørleggerne fremover, da det vil kreves FG godkjenning av alle rørleggere som skal montere denne type utstyr.

Produktene
Det er produktene NRL-Smartstopp og SmartBasic som er bestselgerne til Waterguard. Smart Basic er et meget avansert trådløst system som egner seg best for boliger og næringsbygg hvor man ønsker å overvåke flere rom, mens NRL-SmartStopp er et enklere system og er i første rekke beregnet for boliger.