Det er første gang en regjering legger frem ei stortingsmelding om bygningspolitikken. Meldinga skal legges fram for Stortinget mot slutten av neste år.

Bygningspolitikk er et omfattende og viktig politikkområde. Boliger, bygg og bygde omgivelser skaper rammen om vårt hverdags - og arbeidsliv, de står for store samfunnsverdier og er en viktig del av vår kulturarv. Det er behov for en helhetlig gjennomgang av virkemidler, tiltak og erfaringer innenfor bygningspolitikken. Kommunal- og regionaldepartementet skal nå i gang med en stortingsmelding om bygningspolitikken og inviterer til innspill fra byggenæring, foreninger, organisasjoner, kommuner, privatpersoner og andre interesserte.

Møtene blir holdt i Trondheim, Tromsø og Drammen 12., 13. og 19. oktober og i Bergen 2. november.

- Jeg håper på mange synspunkter på hvordan staten bør legge til rette for å bygge for framtidens behov, og regner med at representanter for alle inviterte parter vil ha meningar om dette, sier hun.

Og hun inviterer også andre som har synspunkter på hvordan bransjen og staten sammen for eksempel skal møte miljø- og energiutfordringene innen bygg, øke tallet på universelt utforma bygg og få til en smidigere byggesaksbehandling, er selvsagt velkomne til å gi innspill.

Slik kan du komme med innspill