Som VVSforum har skrevet om noen ganger den siste tiden, stod fire rørleggerlærlinger på podiet og avla svenneprøve, og kjempet om NM-tittelen på standen til NRL under Bygg Reis Deg.

Denne happeningen ble denne gangen en ekstra stor suksess med tanke på oppmerksomhet fra publikum. Det var mange innom den store og flotte standen til NRL som fikk se gutta jobbe live.

Veldig fornøyd
- Vi er kjempefornøyd med arrangementet og avviklingen. Vi trenger mange flere rørleggere over hele landet, og når vi får vist frem faget på denne måten med unge gutter som virkelig står på, viser at de forstår hva det dreier seg om, og monterer og setter sammen løsninger, da blir det litt action over det hele, sier Helge Andersen, Opplæringsansvarlig for rørleggerfaget i Oslo
- Bygg Reis deg er en ypperlig arena for å få vist oss frem, der treffer vi hele byggenæringen. VVS - dagene kommer vi til å luke bort, fordi der treffer vi ikke målgruppen i den forstand. Der treffes kun bransjefolket. Så det blir Bygg Reis Deg og YrkesNM annet hvert år.

Verdig vinner av NM-tittelen
Andersen skryter av alle kandidatene i år, selv om det var stor forskjell på nummer 1 og 4.
- Vi må ikke glemme at de jobber under et stort press, når alle kan se på de. Det tar vi hensyn til i bedømmelsen og vurderingen. Men Martin Gulstad Andersen fra Wislan Rør AS på Sofiemyr, var en verdig vinner. Han åpnet kanskje vel rolig, så vi lurte litt i starten på hvordan dette skulle gå. Men han kom fort i siget og viste fort at dette behersket han meget godt. Han avla svenneprøven meget godt bestått, forteller Andersen.

Alle kandidatene fikk flotte premier fra BD og Armaturjonsson etter avlagt Svenneprøve. I tillegg kvalifiserte Gulstad Andersen seg til VM i JRG Sanipex MT i Sveits i slutten av november.

Mange lærlinger
Ellers er opplæringsansvarlig for Oslo veldig fornøyd med lærlingstatusen i sitt distrikt. Totalt har de 300 lærlinger under sine vinger per dags dato, i 2012 begynte 126 ny lærlinger, mens i år ligger tallet på rundt 100 nye kandidater.