Allerede på 1980-tallet kom man igang med slike fagtreff i Buskerud, og opp gjennom årene med forskjellige arrangører. I 2009 overtok Rambøll ansvaret, og årets fagtreff vil i likhet med tidligere være en felles arena for alle som arbeider med vann og avløp i kommunene og private vann- og avløpsanlegg.

I tillegg til konferanser er det også mange leverandører som får sjansen til å vise seg i det faglige miljøet gjennom et eget utstillingsområde.

- Målet med fagtreffet er at deltakerne skal bli oppdatert om bransjens utvikling, myndighetenes krav og ikke minst utveksle erfaringer, forteller Lise Iren Karlsen hos Rambøll, til VVS-Forum.

Hun sier at basert på positive tilbakemeldinger fra tidligere år, vil det også på årets fagtreff bli mulighet for deltagerne å velge mellom parallelle tema.

- På denne måten håper vi å kunne tilby et variert og tilpasset program, slik at deltagerne kan velge det som passer den enkeltes fagfelt og interesse, sier hun.

Erfaringsmessig er deltakerantallet rundt 100 personer. I tillegg til det faglige programmet, er det også viktig å utvikle nettverk på tvers av avdelinger og kommunegrenser. Vi legger opp til et fagtreff hvor det er anledning til å drøfte erfaringer og løsninger.

Rambøll har sendt ut invitasjon til kommunene, private anleggseiere, interkommunale virksomheter og andre som arbeider med vann og avløp.

- Programmet vil passe godt både for driftsoperatører, ingeniører og ledende teknisk personell, påpeker Karlsen.
Blant foredragsholderne vil Fylkesmannen i Buskerud oppdatere deltagerne om krav og regler fra myndighetene når det gjelder vann og avløp.

Konferansen holdes 17. og 18. november på Klækken Hotel i Hønefoss. Påmeldingsfristen er fredag 1. oktober
- For Rambølls vedkommende er det et ønske om videreføre et forum for vann og avløp, der forlk som jobber med det samme kan møtes og utveksle erfaring. Samtidig som Rambøll får vist seg frem og fortalt hva vi står for i denne sammenhengen, sier Lise Iren Karlsen.

Her kan du lese og laste ned programmet