Helge Skogstad, daglig leder og styreformann Roger Taaje i Bærums Verk Rørleggerbedrift står sammen om en tydelig policy for hvordan de 25 ansatte skal oppleve sin arbeidsplass. Først og fremst skal hver og en utvikle et ansvar for den jobben de skal utføre, til beste for kunde og bedrift.

Dernest skal det være den åpne dørs politikk, både inn til sjefskontoret og kjøleskapet.

- Vi legger mest mulig ansvar over på de basene som har lyst og kan ta det, sier Skogstad til VVS-Forum. Allerede som lærlinger skal ansvar være en del av den løpende utdannelsen.

- Vi har god erfaring med at en voksen lærling kan ha et visst ansvar for 20 mann. Det skjer under full kontroll og etter de retningslinjer vi gir. Men selvsagt er det basen som har det overordnete ansvaret, presiserer han.

I dag har BVR åtte lærlinger, hvorav 3 er ferdig med læretiden i løpet av sommeren. At det blant disse lærlingene er mye godt ”materiale” som kan bli dyktige i faget, er Skogstad overbevist om.

Roger Taaje er samstemt i dette, og mener også at det å legge til rette for en hyggelig arbeidsplass hvor folk trives og kan utvikle et mangesidig ansvar gjør det ekstra spennende å være leder for en håndverksbedrift.

- Enhver i bedriften kan komme til meg når som helst og ta en kopp kaffe. Da kan vi prate om det den ansatte har lyst til å ta opp med sjefen, sier Skogstad. Han er opptatt at det skal være kortest mulig vei mellom de ansatte og daglig leder.

Noen av de ansatte kommer tidlig om morgen. Grytidlig vil mange si, og stiller nok spørsmålet om hvordan BVR får mange av sine rørleggere til å stille lenge før arbeidsdagen starter.

- Jeg er her klokke 04.45, sier Skogstad. Og den første rørleggeren kommer allerede klokka 5. Han har da reist helt fra Årnes i Akershus og hit til Stabekk i Bærum. Klokka 6 er det fem rørleggere på plass, sier han.

- Vi har kjøleskap som alltid er fullt av mat og drikke. Alle ansatte er velkommen til å spise frokost her, før de drar ut på jobb, forteller Skogstad. Noen av gutta benytter sågar treningsrommet vårt før arbeidsdagen starter, gir vist en kickstart på dagen.

- Men presis klokken 7 skal alle ut for å produsere det vi har i oppdrag å utføre, legger Taaje til. Kundene skal betjenes på den rette måten, og bedriften skal ha inntjening.

- Når folk kommer så tidlig, er det tydelig at de liker å jobbe, og å være her, mener Taaje.

Bærums Verk Rørleggerbedrift ble etablert 1. oktober 2001. I dag er det 25 ansatte og bedriften holder til i egne lokaler i Marstranderveien mellom Lysaker og Stabekk i Bærum.

Bedriften har i løpet av årene tilegnet seg spesialkompetanse på rørleggerarbeid ved innredning av butikker som naturlig inngår i kjøpesenter, så som restauranter, dagligvareforretninger og annen detaljhandel.

- Vi påtar oss også rehabilitering av baderom og leverer nøkkelferdige bad til faste og avtalte priser, sier Skogstad.

Bedriften har egne faglærte tømrere, murer/flisleggere og rørleggere.

- Vi har et langt samarbeid med autoriserte installatører som står for utførelse av elektriske arbeider som inngår i våre totalleveranser av bad.

BVRs kompetanse dekker anlegg for sanitær, varme, isvann, sprinkler og gassinstallasjoner.

Hjemmeside: www.bvr.no