Ahlsell Kokstad er den første av tre nye butikker som vil bli åpnet i Bergen, som en del av grossistens bevisste satsing på denne fysiske salgskanalen. 

- Strategien er å være en flerfaglig leverandør. Da er det veldig gøy å åpne nye lokaler, for da får vi muligheter til å løfte fram alle fag på en god og synlig måte. Her finner du både installasjonsmateriell for VVS og elektro, men også verktøy, arbeidstøy, driftsmateriell og alt det andre som kundene våre trenger. 

- Vi får masse tilbakemeldinger fra kunder som er takknemlig for at vi satser på butikker, som er – og vil forbli - en viktig kanal for dem. Nå legger vi til rette for at de skal få en enda mer effektiv hverdag.

Saken fortsetter under bildet:

Ahlsell Beregn butikk 1-1.jpg
Bildetekst: Christian Jørs, Tekniks leder, og prosjektutvikler i Chr. Vestrheim fikk æren av å sage av røret som var beviset på at butikken herved var åpnet. 

Flerfaglighet

Butikken er et resultat av en sammenslåing mellom Ahlsell Fana og Bekken & Strøm Kokstad, og er skreddersydd for å ivareta både VVS og elektro. Her finner vi også en stor avdeling for arbeidsklær, Ahlsell Workwear, som er den første i sitt slag i Norge. 

Per Arne Heggen, markedssjef VVS i Ahlsell Norge, forteller at flerfaglig satsing på butikker ikke er avgrenset til Bergen-regionen, men er en del av strategien for alle nyåpninger landet over. 

- Vi satser på å gjøre både elektro og VVS synlig, samt å ha ansatte med kompetanse innen begge fagområder under samme tak. Når vi bygger butikker, skal vi gjøre dem komplette for våre kunder, sier han. 

- Ja, det er flere år siden vi fysisk skilte de to fagene. Nå er det blitt ett, felles flerfaglig miljø, supplerer Trygve Nævdal, salgssjef VVS – Vest, og gleder seg over den gode responsen de har fått av kundene.  

- Stadig flere flytter en større del av sin handlekurv til Ahlsell, fordi det er enkelt å forholde seg til oss og vi skaper merverdi for kundene. I butikken er det enkelt å finne fram, og her er også kompetanse, regnskap og fakturering samlet, fordelt på 23 ansatte. Kundene kan få både produkter og svar på alt de måtte ha behov for på samme sted. 

Saken fortsetter under bildet:

Ahlsell butikk 3 -1.jpg
Bildetekst:Joakim Melby Olsen, salgsdirektør for Ahlsell Norge, og butikksjef for Ahlsell Kokstad, Even Rolland, var begge begeistret og stolte over å åpne en toppmoderne butikk for sine kunder.  

 -I tillegg kan man få seg et måltid mat eller en kopp kaffe i et hyggelig miljø når de er innom, samt input og tips både av våre ansatte og bransjekolleger. Mange ønsker å starte morgenene i butikken, for å få en fin start på arbeidsdagen.

Vekst gjennom butikk

Ahlsells tunge investeringer i Bergen, var med på å trigge Gorm Natlandsmyr til å ta steget fra sportsverdenen og inn i en ny bransje som regional salgssjef for elektro i Ahlsell. 

- Jeg har ikke lang fartstid verken i bransjen eller med Ahlsell, men har allerede erfart at digital handel generelt har vokst betydelig. Jeg tenker det er viktig å være god på begge arenaer, og gleder meg stort over den eventyrlige satsingen Ahlsell har på sine butikk-konsepter. Det er moderne, romslige og innbydende butikker, og med god parkeringskapasitet. Dette er det svært gøy å være med på.

- Må hente synergier

Nævdal: - Denne butikken på Kokstad blir ikke den største vi skal åpne i Bergen, men er unik ved at den også inneholder en fullverdig Ahlsell Workwear-avdeling. Om de øvrige som skal åpnes kommer i fullskalaversjon eller vil ha «shop in shop», gjenstår å se. Men jeg har aldri vært i tvil om  at det er riktig å samle ressursene i slike HUB-er, så er det opp til oss å få hentet ut synergier av satsingene. 

Også Ahlsell-butikken på Åsane, som ble bygd i 2019, er basert på samme lest, forteller han. 

- Før vi bestemte oss for å satse, var det en liten butikk, og med 2-3 ansatte i administrasjonen, hos Ahlsell Åsane. Vi bygde nytt og fikk med elektro, verktøy og arbeidsklær, samt støtteapparat og salgsressurser for alle fagområder. I dag er det over 20 ansatte på avdelingen  

Hva betyr denne satsingen for kundene? Jo, en langt mer effektiv hverdag, fastslår han. 

- Vi legger til rette for at kundene kan kutte ned tiden på innkjøp, og kan dermed snu fokus fra varekostnad til driftskostnad. Det bidrar til flere fakturerbare timer på håndverker og minst mulig tidsbruk på «fjas». De bedriftene som bruker minst tid på innkjøp, vil bli vinnerne i framtiden.

Åpne ordrer

En vellykket tjeneste Ahlsell lenge har praktisert for sine kunder, er åpne ordrer. Nævedal forklarer: 

- Det vil si at en kunde som ikke helt vet hva han trenger eller hvor mange dager han kommer til å holde på i et prosjekt, kan åpne en ordre på det spesifikke oppdraget. Om han er ute hos kunde i tre dager, kan han hente og levere varer tilbake uten at det blir returordre frem og tilbake. Etter at jobben er ferdig, lukker vi ordren og kunden vil få faktura på det han har brukt – i stedet for å bruke mye tid og energi på varer ut og på returvarer. 

- I tillegg kan kundene kjapt fakturere sin kunde, da de vet at når fakturaen kommer fra Ahlsell, er den endelig. Det kommer ingen kreditnota eller en ny faktura. 

Nævdal opplyser at i dag kommer over halvparten av bestillingene via nettet, som de selvsagt har tatt høyde for. 

- Vi ser at mange bestiller varer utover dagen og klikker på «hent i butikk». Det vil si at de varene du bestiller i dag fram til klokka 16.00, kan hentes her i morgen klokka 06.30 - ferdig pakket. I stedet for å gå gjennom reoler og finne varer selv, er det bare å plukke dem opp. Det er veldig effektivt og veldig økonomisk.

Til stede i alle deler av Bergen

Heggen understreker viktigheten i at Ahlsell er til stede i alle Bergens bydeler, slik at kundene enkelt kan ta med varene på vei ut til anleggsplassen. 

- Butikkene er strategisk plassert med Kokstad i sør og Åsane i nord. Sentrum er representert med avdelingen i Fabrikkgaten, som om et års tid bli ny butikk i Fjøsangerveien like ved. Også Godvik i Bergen vest blir en ny og større enhet. Når alle fire avdelingene er utbygd, vil det alltid være en fullverdig og flerfaglig Ahlsell-butikk i nærheten.

Saken fortsetter under bildet:

Ahlsell butikk 4 - Per Arne -1.jpg
Bildetekst: Per Arne Heggen, markedssjef VVS i Ahlsell Norge, tror de har åpnet den beste arbeidstøy avdelingen i landet på Kokstad i Bergen. - Vareutvalget er stort, og vi har en kolleksjon som fint kan brukes på fritiden også, sier han. 

- Timingen og lokalisasjonen for nye Ahlsell Kokstad er nøye planlagt, skyter Nævdal inn.  

- Den tidligere butikken på Nesttun, lå ved den gamle E39. Nå har de flyttet Europaveien, derfor flytter vi etter. Denne beliggenheten er perfekt for de som kommer fra sør. Kokstad ligger dessuten i et område hvor det vil være størst næringsutvikling de neste 10 årene. Så dette er en del av en helhetlig, nøye gjennomtenkt plan. Vi ønsker å befeste vår posisjon som den største grossisten i Vest ,poengterer Heggen.

Fornøyde kunder

Også kundene er strålende fornøyd med Ahlsells satsinger. En av dem er Thomas Jørs, daglig leder hos rørentreprenøren Chr. M. Vestrheim AS, med hovedkontor nettopp på Kokstad. 

- Det er helt perfekt for oss, og som forenkler og effektiviserer hverdagen vår ytterligere. Dette er fantastisk flott butikk med en bred satsing på arbeidsklær i tillegg til de melk og brød produktene. 

Jørs var til stede under åpningen, og forteller at Ahlsell er deres foretrukne og mest benyttede grossist – og at de står for et vesentlig vareinnkjøp i løpet av året. 

- Det spesielle med Ahlsell, er at vi kan være med og påvirke varespekter om det er produkter vi vil satse på. 

Innen Ahlsell Kokstad åpnet dørene, måtte entreprenøren til Nestun for å hente varer. Nå kan de kjapt svippe innom butikken her ved behov. 

- Men vi har oppdrag på en rekke ulike lokasjoner i regionen, så vi ser fram til at også de to neste butikkene blir klare.  

På store prosjekter, handler det naturligvis om leveranser direkte på byggeplassen fra grossisten. Men det er veldig nyttig med støtlagre slik at de får løst de daglige oppgavene, påpeker han.