Mange i bransjen har tatt til orde for at dette må det ryddes opp i lenge, og at VVS bransjen har en meget viktig oppgave i så måte for å opptre seriøst og ikke minst ryddig i forhold til lover og regler.

En som mener at VVS bransjen fortsatt har litt å jobbe med i forhold til dette problemet er Vidar Jensen, daglig leder i KJ-MA System som leverer avløpsrør i støpejern til byggebransjen.
- Jeg vet ikke hva de andre aktørene gjør, men vi er opptatt av å holde vår sti ren og  går god for våre produkter. Men det blandes fortsatt produkter med og uten NRF nummer, og vi ser at det ikke alltid er våre produkter som dukker opp på anlegget der de er beskrevet i prosjektet. Flere grossister er flinke til å følge opp dette, og er veldig nøye på at man følger merking i forhold til NRF nummer og at leveransene stemmer overens med leveringsbetingelsene, sier Vidar Jensen.
- Disse tingene blir mer og mer aktuelle fremover. Entreprenørene stiller nå så strenge krav at jeg skjønner ikke hvordan noen tar sjansen på å tukle med dette. Skulle man bli tatt med produkter som ikke er merket forskriftsmessig, ja da har man et problem.

Entreprenørene krever dokumentasjon av varetype, miljø og produsent av alle produkter. Dette skal klart fremgå fra leverandører og grossister
- Jeg mener at rørleggerne også burde være mer beviste på denne problematikken. Mange er det, men det er fortsatt noe å hente her også og jo flere som følger opp, lettere blir det å komme til bunns. Jeg er opptatt av ryddighet og håper derfor at alle grossistene er sitt ansvar bevist fremover. Jeg tror samarbeid mellom alle aktører er et viktig stikkord skal vi løse dette, påpeker Jensen.