Dette sier fungerende bærumsrådmann Hans Kr. Lingsom til Budstikka. De siste dagene har det kommet kritikk over at Bærum ikke evner å avlaste boligpresset i Oslo, og flere mener utbyggingsgraden på Fornebu burde vært langt høyere. Stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap) fra Oslo mener det burde vært plass til 10.000 boliger på Fornebu, i stedet for 6500 som området er regulert for.

- Ikke noe filleregnestykke
I dag er det 800 boliger igangsatt eller ferdig på Fornebu.

- Tempoet videre nå er opp til utbyggerne. Men rundt regnet blir det trolig bygget om lag 300 boliger i året, sier den assisterende rådmannen og legger til:

- Dette er Nord-Europas største utbyggingsområde. 2500 boliger vil være ferdig bygget om rundt fem år, og ytterligere 3800 skal bygges i fase to. Man kan ikke late som om dette er et lite filleregnestykke og slenge ut lettvinte og historisk feilaktige unøyaktigheter rundt dette. Det ligger tunge planprosesser bak dette grunnlaget som er skapt for utbygging på Fornebu, sier Hans Kr. Lingsom.

- Vi får bare kostnader
Han får støtte av Bærum Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes.

- Det er klart at utbyggerne vil ha økt utnyttelse. De får økt fortjeneste. Kommunen får bare kostnader. Det tar 30-40 år før innflytternes skatteinntekter dekker opp for de økte investeringsutgiftene. Bærum kommunes økonomiske situasjon er vesentlig forverret de siste årene. Det skal veldig mye til før vi går ut over det vedtatte antallet boliger, sier Røtnes til Budstikka.

Kilde: Estatenyheter