- Endelig får vi muligheten til å bygge noe helt nytt på Fornebu, sa Tormod Hermansen, styreleder i IT Fornebu Eiendom i sin tid da oppføringen ble endelig vedtatt.

Nå blir det ferdigstillelse i løpet av sommeren 2009.

Vedal Entreprenør bygger for IT-Fornebu. Hjellnes Consult as er engasjert som prosjekterende av tekniske underentreprenører i en totalentreprise for VVS-anleggene. Arbeidene omfatter komplett prosjektering av de klimatekniske- og rørtekniske anlegg, og det er henholdsvis Haaland Klima og Mercur som er tekniske underentreprenører.

Det er ikke første prosjekt Hjellnes Consult as er engasjert på Fornebu. Gjennom flere år arbeidet vi med transformasjonen av det gamle terminalbygget til et moderne kontorbygg. I denne oppgaven var vi underleverandør til Aviaplan som var ansvarlig arkitekt med kontraktsansvar overfor IT Fornebu Eiendom. Rehabiliteringsprosjektet vant i sin tid pris for Europas beste transformasjonsprosjekt, sier Roar Smelhus i Hjellnes Consult.

Portalbygget ligger ved siden av det gamle terminalbygget på Fornebu. Fordelt på 4 ”kontorskip” med felles 1.etg og U.etg vil bygget romme ca. 27.000m2 kontorareal. A-lab arkitekter tegner bygget.

Hver bygning har eget kommunikasjonstårn som forsyner lokalene med alt fra ventilasjon, strøm, tele/data, og heis, og danner også en våtromskjerne.

Litt spesielt med dette bygget er at bæresystemet for kontorlamellene ligger på utsiden av bygget.

- Dette er, såvidt vi vet, første gang det gjøres i Norge. En fordel med en slik konstruksjon er at det ikke finnes søyler eller bærevegger i en typisk kontoretasje. Dette, kombinert med god etasjehøyde, gir stor fleksibilitet med tanke på møblering og fremtidig bruk, sier Simen Blystad i Hjellnes Consult.

StatoilHydro har inngått en intensjonsavtale med IT Fornebu Holding AS om en langsiktig leiekontrakt av et nytt kontor for Oslo-regionen på Fornebu i Bærum kommune. Bygningen skal bli en moderne, fleksibel og miljøvennlig kontorbygning, og skal stå ferdig høsten 2012.

Det er lagt stor vekt på miljøvennlige løsninger i planleggingen av den nye kontorbygningen. Den vil ha lavt energiforbruk og det blir tatt i bruk fjernvarme og fjernkjøling. Dette er løsninger vi er godt kjent med fra tidligere Fornebu prosjekter, og vi merker oss for tiden stort fokus på lavenergi bygg. Selvsagt er vi i Hjellnes Consult meget interessert slike oppgaver fremover, sier Smelhus.