- Vi følger interessant med det i alt som skjer rundt netthandel akkurat som med alt annet som skjer i bransjen, men det vil nok ikke bli slik at netthandel vil overta fullstendig for butikkhandel og for rørleggers leveranser til prosjekt. Samtidig er det noen utfordringer rundt dette med netthandel og spesielt en stadig større gjennomsiktighet med prisutviklingen skaper press på bransjen, sier Tor Backe til www.vvsforum.no

Markedsføre kompetanse
Administrerende direktør, Tor Backe i NRL understreker viktigheten av at bransjen kalkulerer riktig, devaluerer dagens bruttoprissystem og at man blir enda mer konkurransedyktig på pris. Utfordringene er med andre ord mange.

- Som motvekt til netthandel må bedriftene markedsføre som kompetanse for å levere komplette løsninger og få forbrukeren til å innse nødvendigheten av å engasjere og kjøpe gjennom rørforetakene. Det er kun på denne måten forbrukeren får et totalprodukt som tilfredsstiller lovens krav og kundens behov for komfort, godt inneklima og gode tekniske løsninger.

Spennende prosjekt

- Rørkjøps nye netthandelprosjekt starter tidlig neste år. Det blir et spennende prosjekt å følge med på?

- Ja, dette er et spennende prosjekt og er et tiltak for å henge med i utviklingen. Samtidig sikrer Rørkjøp varestrømmen innen egne rekker med godkjente produkter av god kvalitet og konkurransedyktige priser. Om andre aktører følger etter, blir jo også spennende å se, sier NRLs Tor Backe, som ikke frykter for VVS bransjens fremtid. VVS-bransjen totalt sett er en robust bransje.