I disse dager planlegger Norsk Wavin flytting fra Fjellhamar til Karihaugen. De har hittil holdt til i Icopal sine lokaler på Fjellhamar, men har lenge ønsket seg et eget hovedkontor.

- Vi er midt inne i flytteprosessen, og skal være på plass i nye lokaler i begynnelsen av desember. Det ser vi frem til, og vi gleder oss til å få nye kontorer med showrom og audiotorium, hvor vi kan samle kunder til kurs og konferanser. 

Innenfor VVS området har Norsk Wavin spesialisert seg på avløpssystemer i bygninger.

Petter Lieth som har ansvaret for VVS produktene sier de ser optimistisk på neste år også. Da er det VVS-messe, og den er det allerede besluttet at vi skal være med på. Det er viktig å være tilstede på de arenaene som samler bransjen.

Hvilket produkt er mest i vinden?
- Vi har tre produkter i vårt sortiment som vi har fullt fokus på. Det er Asto, Wafix og HepVO, og som er en rett tørr-vannlås som hindrer lukt fra husets avløpssystem, og opprettholder trykkbalansen i vann- og avløpsinstallasjonen.
Når det gjelder produktene Asto og Wafix, har vi opparbeidet oss store markedsandeler, sier markedsjefen.

- Vi har i år en dobling i omsetningen av vårt støydempende avløpssystem Asto. Det er takket være en markant økning i leilighetsbygging, og Asto er et typisk produkt som er beregnet for det segmentet. I tillegg har vi jobbet målrettet over flere år med Asto, mot blant annet VVS konsulentene. Det virker også til å være en vridning i markedet, hvor flere tenker plast i forhold til vekt, montering, så det er flere faktorer som taler i vår favør, sier Lieth.

Et volumprodukt.
- Når det gjelder Wafix så er dette blitt et skikkelig volumprodukt for oss. Jeg tar vel ikke i når jeg sier at 7 av 10 rørleggere bruker Wafix avløpssystem. Før hadde Wafix sitt hovedmarked blant rørleggere på sør- og østlandet, men nå har vi et solid grep i hele landet, og det er vi veldig glad for, forteller Lieth.
- Vi jobber målbevist hele veien, både mot grossister, enkeltstående rørleggere og kjedemedlemmer. Det gir uttelling.

Wavin har valgt å beholde 32 mm.
- Vi er den eneste leverandøren som kan tilby denne dimensjonen i dag ved siden av 40, 50, 75 og 110. Det er fortsatt stor etterspørsel etter 32, spesielt i rebab prosjekter, men på lang sikt vil nok etterspørselen gradvis synke. I nybygg bruker man i dag stort sett 40 eller 50 mm, poengterer Petter Lieth.

 

Vannlåsen har slått til
For 3 år siden lanserte Wavin HepVO på det norske markedet. Produktet som er en rett tørr-vannlås, hindrer lukt fra husets avløpssystem, og opprettholder trykkbalansen i vann- og avløpsinstallasjonen. Det er solgt over 6 millioner slike vannlåser på verdensbasis, og i Norge har det blant annet vært en suksess mot hyttemarkedet.
- Dette er et godt utprøvd produkt som har eksistert på verdens markedet siden 1999, så vi vet dette funker. Det kan også brukes mot vaskemaskinen og liggende under badekar eller dusjkabinett for å spare mest mulig plass, avslutter Lieth

Norsk Wavin som opererer innenfor forretningsområdene VA, VVS og EL-tele kan samlet sett se tilbake på et bra år