- I landet vårt har vi en samfunnskontrakt om at de som er i arbeidslivet skal bære de økonomiske byrdene for barn under oppvekst, unge under utdanning, pensjonister og de som ikke kan delta i arbeidslivet. Men de som bærer blir færre og færre, og de som skal bæres flere og flere, sa Vågeng, som er direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, på utdanningskonferansen Fra skole til arbeidsliv.

Hun påpekte at nettopp derfor et det viktigere enn noensinne at overgangen fra skole til arbeidsliv går så knirkefritt som mulig.

- Det er svært positivt at både skoleiere, og arbeidsliv og alle gode krefter tar utfordringen slik denne konferansen i Vestfold bærer bud om.

Konferansen er et samarbeid mellom NHO Vestfold, fylkeskommunen, fylkesmannen, NAV, Opplæringskontorene og Utdanningsforbundet.

Vågeng satte søkelyset på at det er et stort problem at én av fire elever i videregående opplæring ikke fullfører.

- Derfor må skole og bedrifter sammen utgjøre et læringsliv hvor begge arenaene tilfører det de er best på. Som eksempel på et godt læringsliv brukte hun oppslaget i dagens Tønsbergs Blad om Herman Grythe, som etter å ha droppet ut av skolen fant ny motivasjon hos Flåtnes Elektro-Mek AS i Stokke.