- Etter at Sintef Byggforsk endret retningslinjene for innbygningsisterner for klosett i sommer, er det viktig for oss å fortelle markedet at vi fortsatt har Teknisk godkjenning på våre lekkasjesikringkasser, sier Kjetil Buene i Duri Fagprofil AS.

Som VVSforum skrev om i sommer har Sintef Byggforsk utarbeidet nye retningslinjer for Sintef Teknisk Godkjenning for innbygningsisterner for klosett. Endringen innebærer at egenskaper relatert til lekkasjevarsling og utskiftbarhet ikke lenger vil være en del av godkjenningen. TG for innbygningsisterner vil kun inneholde tekniske egenskaper relatert til monteringsramme og sisternekasse.

Det betyr i korte trekk at lekkasjesikringen skal ligge i selve byggekonstruksjonen.

Duri Fagprofil har i løpet av høsten fått flere henvendelser fra rørleggervirksomheter som lurer på om deres lekkasjesikringskasse er rammet av de nye retningslinjene fra Sintef.

- Det er viktig å understreke at endringene kun gjelder lekkasjetiltak som poser og kasser som har vært knyttet til selve sisternen, sier Buene.

Buene forteller at Bac Safety er veldig godt mottatt i markedet på grunn av brukervennligheten. Håndverkerne føler seg fortrolig og trygg på produktet. Samtidig er det  enkelt å dokumentere installasjonen i ettertid, ikke minst med tanke på FDV.

- Monteringen er svært enkel, og all tilbehør som trengs i selve installasjonen følger med i pakken. Platene er produsert i vanntett XPS, og med vanntett polypropylenfilt i godkjent membran for å forenkle tetting mellom modul og vegg, påpeker Buene.

BAC Safety har type godkjenningen TG 20211 hos Sintef Byggforsk.

I dag distribueres lekkasjesikringskassen gjennom Heidenreich og Bademiljø.