Guro Bøe Wensaas er næringspolitisk rådgiver for Energi Norge og en av de som selv skal sitte i referansegruppen til Tek 15.

Etter at Vvsforum bragte en kritikk av sammensetningen av referansegruppen til Tek 15 har Guro Bøe Wensaas, næringspolitisk rådgiver for Energi Norge og en av de som skal sitte i referansegruppen til Tek 15,  kommet med en uttalelse til artikkelen:

"Norsk kraftproduksjon består av 99 % fornybar energi i form av vannkraft og vindkraft. Det er videre besluttet at Norge skal bygge ut ytterligere 13,2 TWh fornybar kraft gjennom elsertifikatsystemet for å oppfylle kravene i EUs fornybardirektiv.

Norske myndigheter har valgt å satse på infrastruktur for kollektiv energiforsyning, både gjennom kraftsystemet og fjernvarmesystemet. For å nå de langsiktige klimamålene vil man måtte benytte seg av utslippsfire energibærere, som elektrisitet, fjernvarme, bio og etterhvert hydrogen. Dette er energibærere som frakter energien utslippsfritt til forbrukeren og hvor eventuelle CO2-utslipp i produksjonsleddet vil kunne håndteres av produsenten. Det bør derfor være et poeng å benytte seg av den fornybare energien som det investeres i, også i bygg.

Kunnskapen på disse områdene er i referansegruppa for TEK 15 representert ved Statkraft Varme, en av de store aktørene i fjernvarme i Norge, og ved

Energi Norge som bransjeorganisasjon for fornybarnæringen. Energi Norges medlemmer står for det alt vesentlige av både kraftproduksjon og fjernvarmeproduksjon i Norge."

Les: Referansegruppa TEK 15 . Lite kunnskap - dårlig bærekraft