Solheim var med og åpnet den 48 timers tankesmia Grønn Boks Energy Camp i går. Og han har store forventninger til campen.

- De to store utfordringene er hvordan Norge skal posisjonere seg i kampen mot klimaendringene, og hvordan man skal ta i bruk den nye teknologien. Hvis Norge skal være en fremtidsrettet nasjon, må vi være en del av driven, sa miljøvernministeren i åpningstalen. Han avslørte at han spesielt håpet på nye ideer innen transportsektoren og energieffektivisering.

Det er 58 eksperter som de to neste døgnene er samlet for å utvikle de energiprosjektene som kan gi størst og raskest klimaeffekt innen 2020 - i Norge.

- Hvor mange prosjekter tror du vil bli realisert etter Gønn Boks Energy Camp?

- Det er det umulig å gjette på, men én god idé er bedre enn 15 halvgode. Det er hvor gode ideen er som er det avgjørende.

- Når man bringer folk med ulik kompetanse sammen, er gevinstmulighetene store. Men nye ideer utvikles ikke etter instruks fra statsråder, så la ideer flyte fritt, og skriv dem ned, så skal jeg lese rapportene, avsluttet han.

- Som medarrangør har vi deltatt aktivt i utformingen og forberedelsene av Energy Camp. Sammen med de andre i styringsgruppen for arrangementet har vi kommet frem til et spennende opplegg. Vi vil også delta i støtteapparatet under gjennomføringen av Campen, sier Kjell Olav Skjølsvik i Enova.

 - Når mange eksperter sammen bruker 48 timer på et utvalg av konkrete problemstillinger betyr det at svært mange gode tanker vil bli tenkt og gjennomdiskutert. Deltagerne får tid nok til å gå i dybden i problemstillingene, samt bistand underveis for å sikre konkrete løsningsforslag. Energy Camp vil ikke alene gi svar på alle spørsmål, men har som mål å bidra med noen konkrete og oppnåelige løsninger for de områdene som er tema denne gang, sier han.