- Rørleggerbedrifter kan gå foran og vise huseiere og eiendomsbesittere at de bør bruke flere varmekilder for å fyre opp, sier han.

Han presiserer at kunnskapen hos mange rørleggere rundt dette allerede er meget høy, men det er et betydelig potensial å hente for en rekke bedrifter i bransjen.

Særlig mellomstore og mindre bedrifter har behov for økt kunnskap energi.

NRL kjører nå sitt AVI-prosjekt som er videreutvikling for rørleggere og bedrifter på varmesiden. Mange bedrifter er allerede med, og ikke ukjent i bransjen.

AVI er et samarbeidsforum, hvor NRL, Norsk Varmeteknisk Forening og Varmefaktor står som initiativtakere. AVI-nettverket er sammensatt av flere hundre dyktige fagfolk, som sammen søker optimale løsninger i forhold til energi- og varmeforsyning.

- NRL tar nå utfordringen med fornybar energi mer og mer alvorlig, påpeker Enersen fordi bransjen har sjelden stått overfor så store utfordringer på varmesiden som akkurat nå, sier han.

Han viser til at myndighetskravene forutsetter nytenking og kreativitet for å opprettholde et marked for vannbåren varme. De varmetekniske løsningene må bli enklere og utslippene mindre, samtidig som komforten skal opprettholdes. Det er viktig at alle i bransjen er klar over utfordringene og går sammen om å finne optimale løsninger.

- Bransjeaktørene må samarbeide for å sikre at vi blir en dyktig miljøpådriver uten å tape marked, påpeker Enersen.

Samtidig understreker han at de rørleggerbedrifter som foreløpig ikke er kommet i gang, må skaffe seg nødvendig kunnskap rundt dette før de setter i gang.

- En rørleggerbedrift må ha et visst antall ansatte for å kunne utføre flere ulike oppgaver. Men her er det marked med betydelig vekstpotensial for mange rørleggere, avslutter han.